Реклама / Ads
7| 3583 |15.03.2024 НОВИНИ

Депутатите заседаваха. Явор Божанков към "Възраждане": Ден на траур е, може ли поне един ден да се смирите? /видео/

.
Пленарният ден започна със скандал и обвинения. "Възраждане" отново сипеше грозни обиди от парламентарната трибуна, на което Явор Божанков от ПП-ДБ отговори: "Днес е ден на национален траур, на смирение. Може ли за един ден - в точно този ден, когато почитаме паметта на българският патриарх, да бъдем смирени? Само този ден".
 

След като депутатите включиха в дневния си ред и промени в Закона за МВР - промените са свързани с охраняването на центровете за бежанци, от "Възраждане" поискаха думата за декларация. В декларацията си вече по традиция сипеше обиди като "продажни отрепки", които по думите му били в "тази зала".





Явор Божанков от ПП-ДБ поиска процедура, в която заяви: "Днес е ден на национален траур, на смирение. Това важи за много колеги, за други явно не важи. Знаем конспекта на проруската партия "Възраждане" - американското посолство, САЩ, Руската федерация, "журналистите са марионетки". Но може ли да не е днес? Може ли за един ден - в точно този ден, когато почитаме паметта на българският патриарх, да бъдем смирени? Само този ден".

 

От "Възраждане", разбира се, не се смириха, а тотално се изплюха в парламентаризма, подскачайки от място и крещейки грозно в зала.

 

След това започна първо гласуване на промените в Закона за Министерството на вътрешните работи

 

Очаква се петима министри от кабинета в оставка ще участват в редовния парламентарен контрол днес - министърът на енергетиката Румен Радев, министърът на туризма Зарица Динкова, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, министърът на здравеопазването Христо Хинков и министърът на отбраната Тодор Тагарев.

 

В програмата за работа на Народното събрание е също така второ четене на законопроект за изменение и допълнение на Закона за ограничаване изменението на климата.







Програмата за работа включва още годишните отчети за дейността на Съвета за електронни медии и на Комисията за защита на личните данни за 2022 г., както и доклад за дейността на Комисията за енергийно и водно регулиране през 2022 г.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2744 |15.03.2024 Опашка се изви пред "Александър Невски" за поклонение пред тленните останки на патриарх Неофит /видео/ . 0| 2532 |15.03.2024 Отвлеченият български кораб "Руен" вероятно е бил използван да атакува друг търговски кораб . 9| 2591 |15.03.2024 В Русия започна тридневно гласуване. Планът на Кремъл е Путин да покаже "рекордни резултати" . 1| 2453 |15.03.2024 Ден на национален траур в България, почитаме патриарх Неофит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads