Вторник, 21 Ноември 2017, 15:49
Frognews
1| 3725 |21.07.2017

Десет министри ще участват на парламентарен контрол

.
Източник: БГНЕС
Десет министри от кабинета ще се явят на парламентарен контрол днес. Пръв на трибуната ще застане вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Към него има два въпроса - относно разпродажба на военни клубове в страната и относно финансовото състояние на ”ТЕРЕМ - ЛЕТЕЦ” ЕООД и сключвани договори от дружеството.
След Каракачанов на парламентарната трибуна ще застане министърът на правосъдието Цецка Цачева. Тя ще отговаря на два въпроса. Относно строителство и въвеждане в експлоатация на нови места за изтърпяване на наказанията, а вторият въпрос е относно конкретни действия срещу практиката за назначаване на изтърпяващи наказание "лишаване от свобода" на длъжности в българските затвори. Третият препитан министър ще бъде на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той ще трябва да дава отговори на общо 13 въпроса, сред тях питания за строителството на пътя Бургас-Несебър-Слънчев бряг и замърсяване на питейна вода с арсен в три малки населени места в област Монтана. Четвърти в контрола ще се включи Бисер Петков, министър на труда и социалната политика. Той ще отговори на въпрос относно тенденцията за рязко намаляване на броя на осиновяванията.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев също ще участва в контрола. Той ще трябва да даде отговори на въпроси относно условията за получаване на стипендии от ученици след завършено основно образование, които са с трайни увреждания и/или без родители и относно условията и реда за допълнително финансиране на средищните детски градини и училища. Министърът на културата Боил Банов ще отговаря пред депутатите за разходването на предвидените финансови средства за българското председателство на Съвета на ЕС 2018, както и на въпрос относно подготовката на НДК за председателството. Банов ще бъде питан и за финансирането на читалищата. В парламентарният контрол ще участват още министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на околната среда Нено Димов и министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за държавните помощи. Целта на промените е да се засили контролът при разходването на държавни помощи съобразно предназначението им. Това е предвидено в програмата за работа на Народното събрание. Парламентът ще разгледа законопроект за предучилищното и училищното образование, касаещ отпадането на държавното финансиране на частните училища. Законопроектът е внесен от ПГ на „БСП за България“ и ще бъде разгледан на първо четене. Предложените промени предвиждат още основните държавни образователни стандарти да се приемат от Народното събрание.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Таяни не случи на преводач в парламента 0| 23 |21.11.2017 . Мартин Димитров: Имате ангажименти към Кремъл за ”Белене”, но имате проблем 3| 807 |21.11.2017 . Екопротестъри искат оставката на министър Нено Димов 1| 672 |21.11.2017 . ЕК не се притеснява от обстановката в Германия 0| 661 |21.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах