Реклама / Ads
11| 13538 |08.06.2020 НОВИНИ

Десислава Танева: Ако Европа види какви сме измамници, ще спре и тези пари

.
За незабавната оставка на земеделския министър Десислава Танева се обявиха от “Демократична България”. Причината за искането им е скандалното изказване на Танева от Консултативния съвет по овощарство и зеленчукопроизводство.
 

„Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това (финансиране) ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат – значи не трябва да получавате тази помощ!“

 

Това е заявила Танева пред представители на бранша, с което призова хората от сектора да си мълчат за проблемите в програмата “Обвързана подкрепа”, за да продължат потоците от европейски пари.

 

Записът с участието на земеделския министър обаче от ресорното ведомство определиха като изваден от контекста.

 

“Конкретните резултати от проверките за злоупотреби при подпомагането на земеделски производители са публични и се изпращат на еврокомисията, като при липса на контрол на национално равнище евентуален одит от ЕК действително би поставил под въпрос цялата мярка”, посочиха от Министерството на земеделието.

 

"Репликата ми е в отговор на комуникация с една организация и тя е в посока на това, че ако даден бранш, който е в сектора на чувствителните, постоянно говори и темата е само измама, той няма как да получи обществена подкрепа. Категорично заявявам, че сегашният мандат е с най-високо ниво на проверка. Всичко се доказва на ЕК, защото не можем да платим без доклад от определени проверки", обясни Танева по време на брифинг.

 

Скандалното изказване бе направено във видео, публикувано от “Биволъ”.

 

“В крайна сметка ние изпълнихме това, което бранша искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме?“, посочва във видеото земеделският министър..

 

Корупционното “усвояване” на еврофондове се е превърнало в емблема на управлението на ГЕРБ, категорични са от ДБ и настояват за незабавна оставка на Танева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5039 |01.06.2020 Въпреки COVID-19 - подължава усилената работа по АМ ”Европа” и ”Балкански поток” . 11| 4847 |01.06.2020 Вучич и Борисов инспектират АМ „Европа“ и „Балкански поток“ . 12| 6359 |31.05.2020 Васил Велев: Парите, които ще получим от Европа не са достатъчни . 9| 5569 |31.05.2020 Таско Ерменков: Давахме кредити, докато в Европа даваха помощи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads