Реклама / Ads
9| 3057 |01.10.2021 НОВИНИ

Димитър Делчев: Ключово е пратньорството между ПП, ДБ и ИБГНИ

.
Димитър Делчев
Казахме ясно, че смятаме за ключово да се осъществи дългосрочно партньорство между ”Продължаваме промяната”, ”Демократична България” и ИБГНИ. Възприехме ентусиазирано идеята на ДБ да има общи листи за изборите. Това беше програма максимум, за да сме сигурни, че ГЕРБ няма да се първа политическа сила.
 

Това каза в интервю за сутрешния блок "България сутрин" на BGonAIR председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев.

По думите му много трудно някой ще може да догони ГЕРБ в битката за първото място след изборите. Делчев коментира още, че от "Има такъв народ" не са се възползвали от шанса си, а сакото на първа политическа сила им изглеждало голямо: „Те отказаха да играят по нормалните и логични правила на политиката да се направи коалиционно правителство. Идеята е сключване на споразумение между партиите на промяната след изборите,“.

 

"ИБГНИ подкрепи кандидатурата на Радев за президент още през февруари. От Движение "България на гражданите" нямаме решение по тази тема. Логично е ГЕРБ да издигнат Борисов за президент. Когато си юнак и твърдиш, че набиваш всеки, срещу когото се изправиш, трябва да излезеш смело срещу опонента си. Търсят вариант да подкрепят друга популярна личност, което не е признак на смелост. Това е началото на края на ГЕРБ. Очевидно в ГЕРБ вече липсват силни фигури", заяви Делчев.

 

"Излязоха чутовни кражби в сферата на енергетиката. Спекулацията е вид кражба, за да може някой да забогатее на гърба на останалите. "Марица-изток 2" не трябваше да спира производство. През август се създаде изкуствен дефицит. Предлагаме незабавна помощ за бизнеса и още едно решение, което ще спре шоковото нарастване на цената на тока - спирането на износа на ток за чужбина. България е с най-ниската енергийна ефективност от цяла Европа. Партиите на статуквото не искат да признаят вината си, че докараха енергетиката, през огромни дефицити и кражби, до състояние, в което бизнесът изнемогва", коментира той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2967 |30.09.2021 Димитър Данчев: БСП ще работи в посока поставяне на конкретни въпроси и търсене на конкретни решения . 7| 2961 |28.09.2021 Димитър Манолов: Няма да има Виденова зима, но ще страдаме заради COVID-19 . 11| 5584 |26.09.2021 Политологът Димитър Аврамов: Лидерите на партии се държат като африкански племенни вождове . 9| 3765 |24.09.2021 Д-р Димитър Петров: След всякакви ваксини може да се слага трета доза Pfizer

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads