Реклама / Ads
5| 3900 |17.07.2021 НОВИНИ

Димитър Димитров: Избирателната активност се повиши заради хартиеното гласуване

.
Димитър Димитров Източник: Стопкадър, БНТ
Не бива да се допуска оставка пред ЦИК, но аргументите, на които Бойко Борисов се позовава са етика и морал. Това заяви заместник-председателят на ЦИК Димитър Димитров в сутрешния блок на БНТ.
 

Какво да направим, когато в два района се прави същото и изборът на един район е просто неизбежен, запита Димитров. Темата е периферна и отвлича вниманието от важни неща, добавя щипка интрига към острото противопоставяне, подчерта той.

 

По думите му финалният акорд с разпределението на депутатските места е готов. Участието при машините за гласуване е 38%, а при хартията е малко над 50%. Избирателната активност е преминала над 40% поради хартиеното гласуване, изтъкна Димитров.

 

Хубаво е да има машини за гласуване, но най-хубаво е избирателите да имат избор. Една машина ще трябва да бъде в състояние да предостави възможност за гласуване за президент и за Народно събрание, ако се стигне до избори 2в1, посочи Димитров.

 

Все още ЦИК не са обсъждали техническите подробности, като се надява такова развитие в политиката.

 

Време е „Има такъв народ“ да поуправлява, защото аз се изморих да слушам колко много са били гласовете по време на Референдума, категоричен бе Димитър Димитров. Според него няма програма, която да не се занимава с детските градини, а относно влизането на България в НАСА е като едно цветно петно.

Огромното усилие да се организират толкова много избирателни секции в чужбина довели до напрежение в ЦИК. Влаченето на машини нямало никакъв смисъл.

 

Проблемът с гласуване в чужбина много се усили, защото съставът на ЦИК е много по-малък и капацитетът на центъра, през който минават съобщенията не е толкова голям, отбеляза Димитров.

 

В страната протоколите бързо се обработваха и машините много улесняваха този процес, посочи той, според когото партиите организират изборите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4316 |16.07.2021 Мартин Димитров: От ИТН не работят с обещания и програми, а с фантазия . 5| 3507 |16.07.2021 Д-р Димитър Петров: Никой не атакува лекарите и сестрите в ”Пирогов”. Поклон пред тези хора! . 11| 7115 |15.07.2021 Димитър Аврамов: Претенциите на обществото са към Трифонов и неговия арогантен едноличен стил на поведение . 2| 3390 |14.07.2021 ЦИК последно: Избирателната активност е 42.19%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads