Реклама / Ads
8| 5859 |10.04.2018 НОВИНИ

Димитър Манолов: Нищо не се прави срещу фалшивите ТЕЛК-ове

.
Димитър Манолов Източник: БГНЕС
Нищо не се прави срещу фалшивите ТЕЛК-ове, заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Синдикатът подкрепя хората с увреждания, които утре излизат на национален протест пред Министерския съвет. Те настояват да се проведе справедлива реформа в медицинската експертиза.
 
„6000 души на колички, с бастуни, с придружители, събрани от цялата страна. Не 6000, а 600 да дойдат – това е страшно. … Ако досега за различни видове увреждания се даваше по някой лев между стиснатите пръсти на властта, сега ще се дава само за едно. От това няма как хората да не са напрегнати, най-меко казано. Това на нищо не прилича“, каза още той пред БНР.

Според него нищо не се прави срещу фалшивите ТЕЛК-ове: „Някъде в това, което ни се говори, да виждаме мерки срещу това? Идеята – мизерните средства, които се дават на тези хора, да бъдат намалени, за да излязат на някой сметките. Това е абсурдно като поведение“.

Манолов смята, че има много неща, които трябва да бъдат променени, в това число и философията на системата. Никой обаче не предлага такова нещо, подчерта той и добави, че отново се говори за решение на парче, като се взима от хората, които наистина се нуждаят.

Президентът на КТ „Подкрепа“ е категоричен, че разговорът се води по грешния начин. Не се води разговор за това как да се изловят хората с фалшиви ТЕЛК-ове, а за това как да се вземат парите на тези, които ги заслужават, категоричен е Манолов.

„В България се краде годишно по 2 млрд. ДДС. Дайте ще спрем кражбите на ДДС и ще има за всички. Ще има и за увеличение на пенсиите и никой няма да закача хората с увреждания. Ето го решението“.

Хората с увреждания имат всички основания да са подозрителни, каза Манолов и добави: „Досега те са чували само обещания, след които практически никога нищо не е следвало. А сега им се предлага съвсем пряко и директно им се казва – от тук нататък вие няма да получавате доплащания. Може да измислим нещо, което наистина може да не е съвършено, но в никакъв случай измислянето не трябва да води до отнемане на права“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5235 |04.04.2018 Димитър Георгиев е предложен за нов мандат начело на ДАНС . 8| 7704 |03.04.2018 Христо Христов: БСП унищожи 40% от архивите, 70% от досиетата са прочистени . 2| 6152 |29.03.2018 НС прие оставката на депутата Димитър Гамишев . 3| 5807 |28.03.2018 Данъчна проверка принуди Димитър Гамишев от ГЕРБ да подаде оставка в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads