Реклама / Ads
0| 7964 |08.11.2014 НОВИНИ

Днес е Архангеловден!

.
Днес е Архангеловден. Според вярванията свети Архангел Михаил пази тялото на Моисей и превежда душите на мъртвите до ада или рая. Самото име Михаил буквално преведено означава "Кой е като Господ?" (miyka‘el бил бойния вик на небесните армии на иврит).
 

Архангел Михаил е най-добрият приятел на бога.Библята доказва,че Михаил е името с което е наричан Исус Христос преди и след живота си на земята.Архангел означава главен ангел още означава воен началник-предводител на верни ангели.И може би Исус Христос е самият Архангел Михаил-Исус е на земята,а Архангел Михаил е на небето.

Св. архангел Михаил е един от четиримата архангели в Стария Завет (заедно с Гавраил, Рафаил и Уриил) и един от седемте архангели в Библията. B народните вярвания е известен като "душевадец": той се спуска при умиращия, с нож изтръгва душата му и я отвежда в отвъдния свят, където заедно със св. Петър я отправя в райската градина или в пъкъла (според това дали е праведна или грешна). Свети Архангел Михаил e още водач на ангелите и светец-покровител на войниците. Като началник на небесните войнства, свети Архангел Михаил е наричан също и "архистратиг" в православната традиция.

Св. Архангел Михаил взима душата на богатия. Стенопис от Рилския манастир

 

Това е и името на осем византийски императори. Денят на свети Архангел Михаил е 8 ноември. В Корана името Михаил също е застъпено, но под друга форма — Микал (Mīka‘īl)[1]. Обикновено, ликът му се намира на входа на православните храмове изобразен с меч и писание, подканващо ни да влизаме в църковния храм с чисто сърце и чисти мисли. Счита се, че може да възприема човешки или животински облик и да помага на хората. Играе важна роля в ежедневната битка на хората с демоните на злото и може да съживява.

 

Ежегодно на 8 ноември се чества православния празник Архангеловден. На този празник,празнуват хората с име: Ангел, Ангелина, Лина, Михаил, Михайлина, Михаела, Мила, Милен, Милена, Емил, Рангел, Рафаил, Гавраил, Гаврил, Серафим, Райко, Рая, Радка, Радко, Райна, Радослав, Рада, Радина, Раделина, Радостин, Радивой, Райка, Райчин, Рачо, Руси, Пламен, Пламена, Огнян, Огняна, Милко, Милка, Михо, Геле и Ханка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5216 |31.10.2014 НС решава днес за лиценза на КТБ . 3| 6249 |31.10.2014 Институциите днес - катакомби пълни с тайни . 2| 4853 |23.10.2014 ГЕРБ се среща с АБВ и патриотите днес . 0| 4368 |23.10.2014 Пускат парното от днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads