Реклама / Ads
2| 3907 |26.01.2019 НОВИНИ

ДНСК откри още пропуски на спрените строежи по морето

.
Източник: БГНЕС
ДНСК ще направи обстоен преглед на документите на спорните строежи по Южното Черноморие, които са временно спрени заради открити нарушения. Това каза на брифинг директорът на строителния надзор Иван Нестеров.
 

Спешна проверка на място, разпоредена от премиера Бойко Борисов, установи нарушения при два от строежите. На третия инвеститорът доброволно спря дейността, като посочи причина – лошото време.

 

Работи се на базата на стари документи, издадени в годините назад за период от 15 и повече години.

 

Директорът на ДНСK обясни, че на плажа до Алепу ще се обърне специално внимание на брегово-укрепителното съоръжение и ще се провери дали изпълнява функциите си. Там са одобрени за строителство и три жилищни сгради, но те не могат да се започнат, пред да се направи проверката по укрепителните дейности.

 

Относно „Арапя” Нестеров отбеляза, че има доста неизяснени проблеми, свързани с цялата инженерна структура. Там се предвижда изграждане на вилно селище с 23 къщи, а вчера стана и ясно, че по документи боровота гора не се води такава. Кметът на Царево сезира и прокуратурата по случая.

 

„Вчера при огледа установихме, че временният път съществува в регулационния план, но в обяснителната записка към него липсват план-схемите, които да документират захранването на обектите, а те трябва да са захранени с ток, вода и канализация”, обясни директорът на строителният надзор, цитира bTV.

 

Т.е. нямаме синхронизация с разпоредбите на Закона за чернoморското крайбрежие. Поради тази причина на този обект в община Царево ще бъде направена задълбочена проверка, добави той.

 

В понеделник предстои да се прегледа цялата документация по казуса. Мерките са наложени до отстраняването на нарушенията, което означава, че след премахването на тези пропуски, строежите могат да бъдат възобновени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3823 |23.01.2019 На 4 метра под водата е открито удавилото се момче в язовир . 0| 3887 |16.01.2019 Прокуратурата проверява разходите за откриването на ”Пловдив 2019” . 1| 3930 |16.01.2019 Откриваме търговско представителство в Скопие . 0| 4476 |15.01.2019 Откриха паметник на най-големия дарител на Българския червен кръст

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads