Реклама / Ads
11| 5066 |04.10.2013 НОВИНИ

Доброволчески отряди сменят "висящото кафе"

.
Доброволчески отряди се включват към "България без цензура" в помощ на изпадналите в беда граждани. Те ще работят към офисите на сдружението, за да решават казусите, които тормозят хората, обяви Николай Бареков.
 

Инициативата доразвива идеята за "висящото" кафе, но обхваща всички сфери на живота и бита. В офисите на "България без цензура" ще се съберат хора с всякакви професии, готови да дадат професионален съвет и помощ на непознати. "Приятелите" под наем ще са юристи, медици, работещи и студенти. Така този, който има нужда от лекарска консултация, но няма пари за нея, ще я получи безплатно. Когато някъде има нужда от поправка у дома, ще има на разположение водопроводчик или електрик. Студентите пък могат да ползват помощта на рекламни къщи за намиране на работа, а в същото време да помагат на самотници и болни, които не могат да се справят сами. Така всеки ще отделя от времето си, за да помага на другите и ще получава същата услуга като отплата.
Кампанията за вазимопомощ е отворена към всички желаещи. Ако сте студент и мислите, че нищо не зависи от Вас, можете да докажете обратното и да се включите. Ако сте пенсионер и смятате, че никой вече не се нуждае от Вас, можете да промените ситуацията и станете част от новата инициатива. Поканата е към всички българи, на които все още им пука и все още вярват, че промяната в обществото ни е възможна.

Молби за участие ще се приемат на специалната поща dobrovolec@barekov.com и в офисите, които ще бъдат открити в 20-те големи града, включени в турнето на "България без цензура". Очакват се и идеи за граждански инициативи, които да се развият и подкрепят.

Търсят се лица с ентусиазъм и воля да променим апатията и озлоблението помежду си, обясни инициативата си Бареков. Идеята за нея се роди по време на турнето му из страната, където неговият екип се оказа малък за армията от хора, търсещи помощ.

У нас отсъства доброволческият принцип, а той е приет навсякъде по света. Тимуровски команди, патриоти, както решите ги наричайте, но без солидарност на богатите към бедните, на силните към слабите, няма да се оправим, категоричен е Бареков.
Сигнали за проблеми, екипът на предаването ще очаква на адрес: barekovsignal@tv7.bg
Повече информация за гражданския проект “България без цензура” могат да се намерят на Facebook страницата БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА , Facebook страницата – Николай Бареков и www.barekov.com
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5102 |24.09.2013 Сменят 37 червени шефове . 108| 10194 |09.08.2013 "Свобода" предлага отрядите й да заместят МВР . 2| 8008 |29.03.2013 Сменят шефовете на БДЖ . 0| 5206 |04.01.2013 Сменят зелените жилетки на "синя зона" с апарати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads