Реклама / Ads

 

27| 6092 |22.02.2013 НОВИНИ

Докладал от ЧЕЗ: Не разбираме защо ни искате лиценза

.
Спазвали сме, спазваме и ще продължим да спазваме всички закони в държавата. Искаме да продължим да работим, твърдят от ЧЕЗ.

Започването на процедура по отнемане на лицензиите на „ЧЕЗ Електро България" АД и ЧЕЗ Разпределение България" АД е необяснимо и ние ще направим всичко необходимо, в законоустановения срок и по законоустановения начин, за да докажем, че няма основания за подобни действия, пише в изявление на Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, съобщава пресцентърът на дружеството.
 

Спазвали сме, спазваме и ще продължим да спазваме всички закони в държавата. Искаме да продължим да работим, да подобряваме обслужването на клиентите и да осигуряваме качествено електроснабдяване за хората от Западна България. Искаме да продължим да работим с общините за подобряване на комуникацията с клиентите и да бъдем по-близо до проблемите на хората. Разбираме нашата отговорност и сме отворени за диалог в интерес на обществения консенсус.
 

България е единствената страна в ЕС, в която все още няма функциониращ либерализиран енергиен пазар. Верният път за постигане на по-добри условия на електроснабдяването е отварянето на пазара и разбиването на монополния модел по цялата верига. Така хората ще могат да избират своя доставчик по това, което предлага, и ще могат да го сменят, когато са недоволни от него. Това е най-добрият начин на регулация.
 

Цените трябва да са образувани по един напълно прозрачен и видим за обществото начин. Хората имат право да знаят за какво и на кого плащат, как се формират цените и кой е отговорен за тях. По този начин ще се избегнат всякакви спекулации, създаващи напрежение и несигурност.

Обществото трябва да участва легитимно в процеса на ценообразуване, за да е информирано и да има спокойствието, че всичко е законно, справедливо и в негов интерес. Всичко, което правим е видимо и прозрачно, защото е свързано с електроснабдяването на домакинствата, бизнеса и институциите в Западна България.
 

През годините от 2005 г. до сега направихме много, но има още много да се направи, да се инвестира, да се подобряват услугите на електроснабдяването, да се работи за либерализация на пазара и енергийна ефективност и ние се ангажираме да продължим да работим за това, написал е Докладал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 84| 6009 |16.02.2013 Станишев преброи дните на държавата; обясни защо социалистите са леви . 26| 7097 |15.02.2013 Борисов: Защо обиждате "Хизбула" . 23| 5447 |13.02.2013 Л. Павлова: Загадка е защо общ. Несебър има 2-ма главни архитекти . 0| 5372 |25.12.2012 Запомнете часа 13,55! И вижте защо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ