Реклама / Ads
9| 4528 |01.12.2014 НОВИНИ

Домусчиев: Темата олигархия е на жълтите писания

.
Кирил Домусчиев Източник: Булфото
След смяната на кабинета „Орешарски” много неща могат да отидат в по-положителна насока. Това е причината да поема поста председател на КРИБ. Не вярвам само на Борисов, но и на цялото дясно-центристко ориентирано правителство. Вярвам, че ще има добри дни за бизнеса.
 
Това коментира Кирил Домусчиев, председател на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и собственик на ПФК "Лудогорец" в предаването „Лице в лице” по бТВ. Бизнесът не е бил притискан по мое мнение. При управлението на Борисов аз поне не съм бил. Не мисля, че и нормалният бизнес, тоест този който произвежда и изнася, е бил, добави Домусчиев.

Жълтите писания в последните години станаха по-актуални, това е причината темата олигархия да е особено разисквана в България. За мен олигархия има в Източна Европа. Свързано е с управляващите, типичният пример е Русия и руските олигарси.

Аферата КТБ няма как да се отрази на другите банки, тъй като те са пълни с пари и държавата стои зад тях. Домусчиев е сигурен на 99%, че случилото се с КТБ не би се повторило.

Относно скандала в БФС и думите на Любомир Пенев по негов адрес, Домусчиев коментира, че е интересно, че точно сега се повдига въпросът, а не преди. Все едно директор производство в някой наш завод с губещи резултати, който не знае как да се справи с проблема, да започне да обяснява по медиите как никой не разбира от работата си. Домусчиев изтъкна, че неговият бизнес се развива добре. Нормално е, когато не ти върви бизнесът, а футболът от дълги години е именно това, да бъдеш заменен.

Домусчиев коментира, че на събрания на изпълкома Пенев не е благоволявал да идва. Аз съм му работодател, там съм и трябва специално да го каня и чакам, коментира Домусчиев. Хората, които го подкрепиха тогава и искаха да му се даде още един шанс, а именно Йордан Лечков, Емо Костадинов, бяха най-позорно оплюти от Пенев, коментира бизнесменът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4864 |09.11.2014 Десните: Кабинетът „Борисов” ще утвърди властта на олигархията . 1| 5236 |23.09.2014 Д-р Дариткова : Системата на клиничните пътеки се изкриви . 3| 5084 |19.09.2014 Домусчиев: Не съм дал 350 000 евро премия на Моци . 8| 4932 |02.09.2014 Румен Петков: Главният секретар на МВР дискредитира системата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads