Реклама / Ads
28| 6729 |08.04.2015 НОВИНИ

Т. Дончева: ГЕРБ и ДПС си делят КТБ

.
Татяна Дончева Източник: Булфото, архив
ДПС и ГЕРБ имат синхронизирани интереси, насочени към президентските избори, но сега са насочени към разпределяне на имуществото, което те свързват с КТБ.
 
Това коментира председателят на "Движение 21" и бивш депутат от БСП Татяна Дончева в ефира на БНТ.

ГЕРБ открито е на страната на главния прокурор Сотир Цацаров, а не на страната на министъра на правосъдието Христо Иванов, каза още Дончева. Целта била "да се разпредели баницата на КТБ по начин, който да бъде удобен и за ДПС, и за ГЕРБ". Крайната цел е партньорството между двете партии до президентските избори, защото това била целта на премиера, обясни тя и попита: "Не ви ли е известно още, че Бойко Борисов се бори за президентски мандат?"

Според Татяна Дончева именно в съдебната система бил ключът към "разпределяне на някога разпределената държавна собственост". "Никой не иска да пусне сферата си на влияние върху правосъдието. В момента управлява икономическото статукво", допълни тя.

Татяна Дончева смята, че правосъдният министър бил назначен за министър "не съвсем по волята на ГЕРБ", защото най-малкото трябвало да е юрист, а такива в ГЕРБ нямало много. "ГЕРБ нямаха виждане за съдебна реформа. Те нямат и експерти в тази област. Очевидно беше несъстоятелно Искра Фидосова да отговоря за тази реформа", каза тя.

Дончева изреди примерите, които доказвали "спъването на правосъдния министър да прекроява каквото и да е в прокуратурата". Знаците били "през начина, по който се разхожда Цацаров в Брюксел, като се стигне до напускането на прокурорите от работната група и внасянето от Цветанов на законопроект, зад който стои Цацаров."
В момента и медиите на Пеевски били добронамерени към властта, и кадрите на ДПС били на ключови места, и не се реализирало нищо от това, което Доган и Пеевски не искали да се реализира, обясни Дончева.

Според Дончева, Европа ще продължава да натиска за съдебна реформа. Тя нарече тази реформа "ключът към развързването на този възел, който владее държавата."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5309 |07.04.2015 Пеевски и Прокопиев искат да си разделят съдебната власт . 2| 4624 |07.04.2015 Стефан Константинов: Загадка е как се определят бюджетите на болниците . 43| 11749 |05.04.2015 Татяна Дончева: Предрекох, че Пеевски иска активите на КТБ . 18| 4554 |02.04.2015 ГЕРБ внесе промени за съдебната власт преди министър Иванов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads