Реклама / Ads
31| 9864 |13.05.2016 НОВИНИ

Т. Дончева: ГЕРБ е в преса от експертната си безпомощност

.
Слуховете за предсрочни избори са силно преувеличени засега. В момента Бойко Борисов разполага с гласовете на групата на БДЦ, която влезе в парламента заради Николай Бареков. Ако Патриотите и Реформаторите се оттеглят, тогава можем да говорим за избори“, каза пред Нова телевизия Татяна Дончева.
 
Лидерът на Движение 21 прогнозира, че ГЕРБ ще страда от „собствената си експертна безпомощност”, а левицата ще е яростна опозиция. Предсрочните парламентарни избори са възможни, но не точно сега.

Според Дончева хода на АБВ е „тактически погрешен”, защото няма повод. Тя обърна внимание, че АБВ първо обяви, че ще решава на 15 май дали да продължава във властта, а оставката на Калфин е дошла далеч преди това. Говорим за традиционния политически стил на Георги Първанов с пируетите. Много логично беше Борисов да приеме веднага оставката на Калфин. Още преди това Първанов два пъти поне постави ултиматуми – за дълга от 16 млрд. лева и за кандидатурата на Ирина Бокова, припомни Дончева.

Лидерите на АБВ сериозно подценяват вътрешния разлом в БСП, каза още Татяна Дончева.

Тя припомни, че Бойко Борисов дължи политическата си кариера на Георги Първанов, Сергей Станишев и Румен Петков. Те да си направят сметката какво произлезе. Сега обаче Борисов няма нужда от никого, ако иска да се кандидатира за президент, смята Дончева.

Дончева разкритикува остро и формацията на Бойко Борисов. "ГЕРБ все повече се проваля от самия себе си поради липса на експертизъм”, смята тя. По думите й, тази липса се проявила най-добре при гласуването на Изборния кодекс, когато председателят на правната комисия Данаил Кирилов си измислил текстове и ги добавял в зала, което нарушавало процедурата. Липсвало е и синхрон, депутатите са внасяли противоречащи си предложения.

"Данаил Кирилов е с определен юридически недостиг, политически също", заяви тя.

Според нея има един основен вътрешнополитически казус и основна разделителна линия. "Хората, които са мутрите и мафията, да бъдат отстранени от властта, или да не бъдат идентифицирани. Бойко Борисов, разбира се, успешно набутва контрабандата. Макар че никой не знае за каква контрабанда става въпрос. Ако е оная на цигарите, те я хванаха турците. И турците му казаха да прибере Пеевски, което се и случи”, заключи Дончева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5934 |12.05.2016 Колев: АБВ целят създаването на общ ляв фронт срещу ГЕРБ . 32| 6388 |12.05.2016 Кънев: ГЕРБ са като латино трафиканти и африкански човекоядци в посланията си . 3| 4481 |11.05.2016 Юлий Павлов: ГЕРБ ще търси път към левицата . 13| 10132 |11.05.2016 Доц. Маринов: Готви се правителство на „голямата коалиция“- ГЕРБ, БСП и АБВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads