Реклама / Ads
2| 5800 |17.09.2022 НОВИНИ

Доц. Инджов: Радев и кабинетът „Донев“ работят в полза на ГЕРБ. Очаквам нови избори напролет

.
Доц. Иво Инджов Източник: стопкадър, Euronews Bulgaria
Кампанията е доста вяла и скучна на фона на това, че е значима и от нея зависят много неща. Нито ще има програмно правителство, доминирано от ГЕРБ, с участието на „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“, нито ще има правителство на малцинството около ПП и ДБ, толерирано от ГЕРБ. Това би означавало самоубийство за „Промяната“ и „Демократична България“. С висока степен на вероятност очаквам нови избори напролет.
 

Това каза в ефира на Euronews Bulgaria експертът по политически комуникации доц. Иво Инджов.

 

„Най-вероятно са правени калкулации, че служебният кабинет може да управлява и след 2 октомври, тоест да изкара още един мандат. Действително може да се стигне до подобен сценарий, ако не бъде съставен нов редовен кабинет. Вероятността да бъде съставен такъв кабинет е малка“, смята той.

 

„Нито Бойко Борисов, нито Роден Плевнелиев говори, че Борисов ще се оттегли от председателския пост в ГЕРБ, а Кирил Петков беше много ясен и категоричен – или Борисов да се оттегли, или да влезе в затвора. Освен това, все повече се чуват силни гласове, че ПП трябва ясно и категорично да заяви, че не само няма да управлява с ГЕРБ без Борисов, но няма да управлява с ГЕРБ заедно с тази група хора, подчинена и приближена до Борисов. Може би в средносрочен план след прочистващи процеси в партията, би могло да се стигне до ПП и ГЕРБ, но това едва ли ще стане до предсрочните избори“, коментира още доц. Инджов.

 

„Критиките на президента и на кабинета „Донев“ към предишното правителство работят в полза на ГЕРБ. По този начин фокусът се отмества от съществения проблем – битката срещу завладяната държава и отстраняването на статуквото бяха заменени с измислени проблеми за разруха и вадене на скелети от гардероба, каквито почти няма“, посочи той.

 

„Трудно е да се каже каква ще е избирателната активност, но с голяма степен на вероятност може да се прогнозира, че тя няма да е по-висока от тази на последните избори през ноември 2021 година. Всичко зависи от това как традиционните ще мобилизират твърдите си електорати“, завърши доц. Иво Инджов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 22195 |16.09.2022 Докато Радев се ръкостиска с висши руски шефове, Германия поема контрола над „Роснефт“ на нейна територия . 0| 3509 |15.09.2022 Д. Смилов: Защо от противник на модела ”Борисов” Радев се превърна в инструмент за връщането на ГЕРБ на власт? . 0| 2704 |15.09.2022 Радев: Образованието да стане стратегически национален приоритет . 0| 2656 |15.09.2022 Румен Радев: Училището е свято място, не е просто символ на знание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads