Реклама / Ads
37| 5254 |26.02.2013 НОВИНИ

ДПС: Борисов не може да играе опозиция на себе си

.
Искам да ви представя един важен акцент от проекта за становище на държавния глава.
 

В него четем, че трябва да се положат допълнителни усилия от парламентарно представените политически сили в рамките на народното събрание, за да се овладее ситуацията. Това каза на пресконференция днес лидерът на ДПС Лютви Местан.

Тази позиция е в коренно противоречие със съгласието, до което стигнахме на политическите консултации през изминалата седмица. Тогава Плевнелиев ни представи график за даване на мандатите: във понеделник ГЕРБ, в сряда - БСП, в четвъртък ДПС и разпускане на НС в края на седмицата.

Това е нова позиция на президента, която се появява ден, след като Бойко Борисов вече върна мандата. И аз питам: Ако президентът е искрен в тезата си, че са необходими допълнителни усилия на народните представители, защо изключва ГЕРБ? Защо консултациите се появяват след връщането на мандата на ГЕРБ? Ако президентът има нова позиция, идея, защо осигури това предимство на ГЕРБ?

Това ми намирисва на реакция след скандалното изказване на Борисов вчера. Борисов не може да го играе опозиция на собственото си управление.

Вероятно г-н Плевнелиев ще обясни защо се отклони от графика, който представи. В четвъртък президентът ще представи обръщение към нацията, а ние едва в петък ще получим мандата. Да не се окажем в деликатна ситуация ние, като парламентарна група, след това обръщение.

Местан представи изявление на ДПС, в което е решено да върне мандата в момента на получаването му от държавния глава. Най-бързият изход от тежката политическа и социална криза е в провеждането на парламентарни избори възможно най скоро, заяви лидерът на ДПС.

Той заяви, че днес ще изиска информация от службите, достъп до материалите, уличаващи Доган в поръчка за покушение над Бойко Борисов. Няма да оставим този проблем да виси и да дава тон на предизборните компании. Искам да се обсъди още утре това на закрито заседание в народното събрание, каза Местан.

Още днес по време на Консултативния съвет по национална сигурност при президента ще попитам ген. Драгомир Димитров дали е вярно, че е предоставил на премиера информация за подготвян атентат, посочи Местан. Той ще настоява да разбере дали информацията е класифицирана и ако тя не е, ще изисква да я предостави на всички медии. Ако обаче информацията е класифицирана, веднага в присъствието на премиера и президента ще попита главния прокурор защо тази информация е разпространена и ще очаква отговор.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 5713 |25.02.2013 БСП и ДПС отказаха на Борисов . 83| 5857 |25.02.2013 Костов: Депутатите не са стотинки в джоба на Борисов . 155| 22462 |25.02.2013 Борисов: Доган и Станишев свалиха правителството с метеж . 23| 6832 |25.02.2013 Комисията "Янев" ще пита кой е поръчал Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads