Реклама / Ads
4| 4453 |05.03.2015 НОВИНИ

ДПС няма да подкрепи номинацията Бъчварова - шеф на МВР

.
Лидерът на ДПС Лютви Местан Източник: Булфото
ДПС няма да подкрепи никакви структурни промени в кабинета. Право на министър-председателя е да избира и предлага своите министри. Ние сме опозиция на кабинета "Борисов 2", коментира лидерът на ДПС Лютви Местан темата дали ДПС ще подкрепи номинацията на Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи.
 
Това стана ясно от изказване на лидера на ДПС Лютви Местан на брифинг след проведените консултации с президента.

Местан заяви, че партията ще остане против езика на омразата, ксенофобията и дискриминационните напъни, които се превръщат в чистки по политически признак. Лидерът на ДПС заяви, че много категорично са поставили пред държавния глава въпроса за това, че трябва да проявява една идея по-висока чувствителност и по теми относно дискриминационни текстове.

Местан коментира и изявлението на премиера Бойко Борисов в парламента. Той посочи, че след предложението на министър-председателя за нов министър на вътрешните работи, както и за освобождаването на Владимир Писанчев и Светлозар Лазаров от постовете им на председател на ДАНС и главен секретар на МВР внушенията за задкулисие звучат нелепо. Според Лютви Местан министър-председателят има пълното право да приема оставка и да номинира други кандидати за постове.

По думите на Местан България трябва да се държи като реален член на ЕС и НАТО. Той заяви, че на срещата с президента са обсъдили идеите на държавния глава за референдум, като още веднъж са подчертали, че всички трябва да са разтревожени от факта, че избирателната активност в страната спада и това дискредитира представителността на властите. Според него причината за това е представителността на самите политически сили.

Местан бе категоричен, че няма как в рамките на тази управляваща коалиция да се постигне съгласие за посоката на пенсионната реформа. Той заяви, че ДПС са изразили пред държавния глава силната си резервираност, че настоящото управление ще е на реформите. По думите му, то генерира нестабилност и драматичните гласувания в парламента са показали, че прогнозата им е вярна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4695 |05.03.2015 ПФ ще подкрепи Румяна Бъчварова . 15| 4935 |05.03.2015 Атанасов доволен от номинацията Бъчварова - шеф на МВР . 11| 5156 |04.03.2015 Вучков: Няма да оттеглям оставката си . 8| 4572 |04.03.2015 Кънев се надява да няма зависимост или Лазаров, или Вучков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads