Реклама / Ads
5| 2558 |19.06.2024 НОВИНИ

Думата на депутатите преди откриване на 50-то НС

.
На влизане в парламента
Бившият премиер Николай Денков потвърди пред журналистите днес, че ПП - ДБ няма да подкрепи Рая Назарян за председател на 50-ото НС. Той напомни, че ПП-ДБ са направили кабинет с почти същия брой депутати.
 

"След като ние два пъти успяваме да направим редовно правителство. Единият път бидейки първа политическа сила. Вторият път като втора политическа сила. Явно може да се направи правителство, ако има политическо желание", заяви Николай Денков на влизане в НС.


"Това, което всички трябва да разберем е, че предишното правителство падна, защото ГЕРБ и ДПС искаха да спечелят политическата власт. Спечелиха я. Нека сега да управляват. Това е най-важното в момента", каза на финала на разговора Николай Денков.


Имаме решение, БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ. Няма да подкрепим и Рая Назарян за председател на парламента.

 

Това каза Георги Свиленски от левицата преди тържественото заседание за откриване на 50-ото Народно събрание, информира БНТ.

Според Свиленски, правителство все пак ще има и то ще е сформирано от ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН.

 

"За мен това ще е първо гласуване в пленарната зала. А как партията ни ще гласува за председател на НС - ще стане ясно в процеса на заседанието. Преди това нищо не можем да кажем. Когато започне заседанието, тогава ще дадем своя глас". Това заяви Етиен Леви от "Величие" пристигайки в сградата на парламента преди началото на първото заседние на 50-ото НС.

"За нас е много важно първо да започне заседанието. И тук е моментът да кажа, че е един много вълнуващ ден - за българската демокрация, за българската конституция, за България и за българския народ", подчерта той.

 

Той отказа да даде категоричен отговор на въпроса как ще гласува партията му за председател ан Народното събрание. "Сега мечтата на всички е да има правителство, да има кабинет. Хората трябва да се успокоят. Какво ще се случи... дави кажа честно, много ми се иска да бъда прорицател, но нямам тази дарба. Всичко ще става в момент на движение. Това за мен е много правилното решение спрямо нас", посочи Леви. И допълни: "Няма риск при нас да не вземем правилното решение. Политическа партия "Величие" винаги е много наясно за какво точно става дума".

 

Тошко Йорданов от ИНТ на влизане в НС отказа да отговори дали ще подкрепят превителство.

 

Той подмина и въпросат дали от Има такъв народ ще гласуват в полза на Рая Назарян от ГЕРБ за председател на Парламента.

 

Възраждане" е парламентарно отговорна партия и винаги сме представяли член на групата за председател на Народното събрание. Така ще бъде и днес. Малко по-късно ще раберете кой е той". Това заяви Петър Петров от" Възраждане"

 

„Несериозно е да имаме своя кандидатура и да подкрепим тази на ГЕРБ“, допълни още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2342 |19.06.2024 Доц. Наталия Киселова: Според логиката трябва да има председател на НС . 3| 2302 |19.06.2024 ВАС остави без разглеждане жалба на „Величие“ против изборните резултати . 1| 2301 |19.06.2024 И седмокласниците започват с изпитите . 0| 7235 |19.06.2024 Д-р Стефан Иванов за ФрогНюз: Митът "през социализма нямаше престъпност" и изходът в обръщането към истината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads