Реклама / Ads
2| 5077 |26.08.2008 НОВИНИ

Дунав мост - Рубикона за Тошко Добрев

.
Тошко Добрев ще бъде съден заради 13 предварителни договора за продажба на общински имоти. С него на подсъдимата скамейка застават и други бивши ръководители на дружеството и оценители.
 
Започва делото на годината, това срещу „Софийски имоти”. Негови шефове ще отговарят за нанесени щети на държавата в размер на милиони, съобщиха за Frognews.bg източници от прокуратурата. Според магистрати по размер на щетите то ще надмине многократно това за столичната "Топлофикация" и Вальо Топлото.

След двумесечно издирване, най-сетне в неделя на Дунав мост полицаи задържаха ексшефът на скандалното дружество Тошко Добрев. Той бил в чужбина и се връщал в страната. Чакала го клопка, след като близък го издал на ченгетата

Днес щяло да му бъде предявено обвинение в извършване на престъпления по служба, с които е ощетила дружеството с близо 2 млн лева. Очаква се сдът да го пусне под гаранция от 20 000 лева. На Тошко Добрев ще му бъде забрането да напуска страната.

Бизнесменът бе обявен за национално издирване, след като не се яви в прокуратурата за връчване на обвинението преди два месеца. Магистратите дори обявиха, че ще подготвят европейска заповед за задържането му, ако не се яви до края на август.

Добрев ще бъде съден заради предварителни договори за продажба на общински имоти, които впоследствие били използвани при окончателното сключване на сделки. Продажбите били извършени в нарушение на мораториума, а имотите били продадени на цени по-ниски от пазарните, което е ощетило дружеството.

Пред медиите той пък твърдеше, че никой не го е търсил, даже обеща сам да провери за какво става дума и дали няма някаква грешка.

Преди време медии писаха, че ексшефът на скандалната общинска фирма „Софийски имоти“ Тошко Добрев използвал служебното си положение и за да уреди апартамент за своето семейство. Управляваната от него общинска фирма е сключила сделка по замяна на имот в столичния квартал „Изток“, върху който била построена кооперация. В нея семейство Добреви се сдобило с апартамент от 340 кв. метра.  

Заедно с него на подсъдимата скамейка ще застанат и други бивши ръководители на дружеството и оценители. Твърди се, че разследването всъщност е приключило и след като обвиняемите и адвокатите се запознаят с материалите, прокурорите ще внесат делото в съда. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6543 |26.08.2008 Разкриха атентат срещу Барак Обама, 4-ма арестувани . 15| 4894 |26.08.2008 Опозицията бленува по събитията от 1997 г. . 11| 4932 |25.08.2008 Бунтът ще е през зимата . 5| 5168 |25.08.2008 Депутатите не решиха нищо конкретно, фермерските протести продължават

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads