Реклама / Ads
41| 7306 |22.12.2012 НОВИНИ

Две телевизии се сдърпаха с "Булсатком"

.
От 3 часа тази нощ абонатите на "Булсатком" нямат достъп до каналите на bTV Media Group в мрежата на сателитния оператор за неограничен период от време. От ТВ7 също заявиха, че спират подаването на сигнал към "Булсатком". Причината са неизчистени финансови взаимоотношения, съобщават от двете телевизии.
 

Освен, че дължи сериозни суми на телевизията, операторът дискриминира bTV, като отказва да поднови договора си за излъчване на седем канала на bTV Media Group (6 SD версии и една HD версия), на обща цена по-ниска от 2 лева на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си близо 3 лева на абонат, обясняват от bTV.

Според пазарни проучвания "Булсатком" декларира и по-малък от реалния брой свои абонати, с което допълнително сериозно ощетява възможностите на bTV Media Group за инвестиции в повече ново, качествено съдържание за зрителите, обясняват от телевизията.
Сигналът ще бъде възобновен след погасяване на задълженията на "Булсатком" към bTV Media Group и успешното финализиране на преговорите с оператора за излъчването през 2013 година.

Междувременно зрителите на bTV могат да следят програмата на телевизията чрез ефирен сигнал, на живо в интернет на btv.bg.

Според официалната позиция на ТВ7, излъчването на каналите на групата към оператора ще бъде възобновено веднага, щом задълженията му бъдат изчистени и новият договор за 2013 година бъде подписан.

Дотогава от телевизията съветват да се гледат каналите на групата онлайн в мрежата или да се ползват услугите на други кабелни оператори.

Тези дни стана ясно, че в началото на декември 200 хил. абонати на кабелния оператор „Близу“ са останали без достъп до канал „Фолклор ТВ”.
Причините са същите – неуредени взаимоотношения между оператора и телевизията. „Фолклор ТВ” има обявена цена на абонат от 10 стотинки, oбоснована от пазарния дял на телевизията и средните цени на абонаментните пакети на кабелните оператори и поради неизплащането им ще си търси правата по съдебен ред.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7168 |22.12.2012 Българин отлага края на света с изобретението си . 9| 5149 |22.12.2012 Предпразничното пътуване е в разгара си . 0| 5353 |22.12.2012 И "синя зона" ще си почива по празниците . 17| 17693 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads