Реклама / Ads
2| 2990 |06.05.2021 НОВИНИ

Екшън по въздух и вода за празника на българската армия - 6-ти май

.
Екшън по въздух и вода за празника на българската армия - 6-ти май. Той ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената светини, отдаване на почести в знак на признателност към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България и с демонстрации на способности от Сухопътните войски, ВВС и ВМС и Съвместното командване на специалните операции.
 

3 изтребителя МИГ - 29 прелитат над площад "Княз Александър Първи" от авиобаза Граф Игнатиево в днешния празничен ден. Този модел е единственият изтребител, с който се охранява българското небе.  Двама от пилотите за пръв път ще участват в парада, разказаха от БНТ.


5 групи авиационни специалисти проверяват самолетите преди всеки полет, а взаимното доверие с пилотите е най-важно за една успешна мисия. Координацията на летците в групата е ключова, казаха от авиобазата. Всеки трябва да бъде спокоен, за да не се нарушава хармонията при летенето.  Пилотите от авиобаза Граф Игнатиево поздравиха полицаи, медици, пожарникари - всички, които служат на обществото.

 

 Проявите са организирани в София и в гарнизоните Казанлък, Варна и Пловдив. Водосветът на знамената ще започне в 9.30 часа пред паметника на Незнайния воин в столицата. В него ще участва президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, който ще приеме почетния строй на представителните части.

 

Президентът Радев, министърът на отбраната в оставка Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще почетат паметта на загиналите за свободата и независимостта на Родината с поднасяне на венци пред паметника на Незнайния воин. Военнослужещите от представителните части ще преминат в тържествен марш, след което ще има демонстрации на способности с различни типове самолети и вертолети на ВВС и ВМС, които ще започнат в 10.15 часа с прелитане на вертолет "Кугар" с националното знаме.

 

Веднага след представянето на военната авиация в столицата, в гарнизон Казанлък ще започнат демонстрациите на бойната техника на въоръжение в Сухопътните войски. Началото е в 10.25 часа в района на 61-а Стрямска механизирана бригада.

 

В 10.45 часа военните самолети ще прелетят над авиобазата "Граф Игнатиево". В 11.05 часа ще започнат демонстрациите на способности на ВМС с участието на военнослужещи от Морския специален разузнавателен отряд, Морска вертолетна авиобаза "Чайка" и Флотилия бойни и спомагателни кораби. Демонстрациите на способности на 6 май ще завършат военните формирования от Съвместното командване на специалните операции. От 11.25 часа в учебния център "Црънча" те ще извършат специално разузнаване и ще предприемат действия за обезвреждане на терористи.

 

В 12.00 часа пред сградата на администрацията на президента в столицата ще бъде извършена тържествена смяна на почетния гвардейски караул.

 

Националният военноисторически музей ще отбележи Деня на храбростта и празник на Българската армия със специална програма и вход свободен за постоянната хронологична и външната си експозиция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3209 |28.04.2021 Установиха, че плаж ”Кабакум” е свързан с ток и вода . 0| 2698 |28.04.2021 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Разсадника-Коньовица“ и ж.к. „Надежда“ 4 . 0| 2853 |27.04.2021 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 18| 3568 |26.04.2021 Мартин Димитров: Тези избори бяха първият леген и водата все още е мръсна. Няма да стане само с едно пране

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads