Реклама / Ads
0| 35593 |18.05.2022 НОВИНИ

Експерт назова следващата „свещена дата“, на която Путин може да обяви анексирането на украински територии

.
Владимир Путин Източник: БГНЕС
Следващата свещена дата за Владимир Путин след Деня на победата на 9 май, който в Русия се смята за ден на „победата“, може да бъде Денят на Русия – 12 юни. За това предупреди военният експерт Олег Жданов.
 

Именно на 12 юни Кремъл може да обяви анексирането на Херсон, Мариупол и части от Запорожска област, съобщи той в коментар за TSN.ua.

 

Според него фактическата анексия на Мариупол вече е обявена, тъй като преди 24 февруари Русия е признала самопровъзгласилата се „ДНР“ в административните граници на Донецка област. А Мариупол е Донецка област.

 

„Следователно от гледна точка на Русия тя вече де факто е анексирана. Остава Херсонска област. Да, има риск да се опитат да обявят нейното анексиране. Под каква форма? Можем само да гадаем. Или под формата на Китайската народна република, както беше в Донецк и Луганск, или някакъв Таврийски регион, обединявайки се с Крим. По принцип няма значение. Друг опит за незаконно анексиране на територията на Украйна може да доведе до нов пакет от санкции от Западните партньори. И мисля, че Русия разбира това. Затова се колебаят дали да го направят, или не. И за трети път отлагат този незаконен референдум в същата Херсонска област“, ​​обясни той.

 

Жданов подчертава, че от чисто икономическа гледна точка Русия е спечелила много, като завзе югоизточната част на Украйна.

 

„Първо – Русия получи сухопътен коридор до Крим, както мечтаеше. Второ – доставката на енергийни ресурси за Крим, а именно газ и светлина, от континентална Украйна. Трето – те вече имат вода в Крим. Това е още едно от обещанията на Путин, което е изпълнено. Севернокримският канал работи с пълен капацитет и водата почти стигна до Симферопол“, отчете експертът.

 

Според него руснаците ще се опитат да продължат напред. Но днес въоръжените сили на практика спряха целия си напредък във всички посоки, с изключение на Луганск.

 

„Това е единствената зона, където те все още атакуват и се опитват да настъпят до границите на Луганска област. Днес има ожесточени битки. Ние държим позициите си. Но те непрекъснато ги атакуват“, каза Жданов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3299 |16.05.2022 Експерт: 5 млрд. лева ще струва на държавата увеличението на пенсиите . 0| 8725 |13.05.2022 Експертът Красимир Манов: Никога няма да си върнем 3-те милиарда за ”Турски поток”, а можехме да сме богати . 0| 3274 |11.05.2022 Военният експерт Сергей Грабски: Босненски вариант и сценарии за евакуация на бойците от Азовстал . 0| 5259 |10.05.2022 Експертът Васко Начев: Можем и без петрол от Русия, няма да е фатално

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads