Реклама / Ads
3| 3512 |07.12.2022 НОВИНИ

Експертът М. Владимиров разкри: Лукойл печели 88 стотинки на литър

.
Мартин Владимиров
Една частна компания у нас печели близо 88 стотинки на литър. Лукойл ще генерира 3 милиарда и половина долара пераб, които няма да бъдат обложени, тъй като компанията продава чрез швейцарско дружество. Тя ще продава до 5 март, когато влиза в сила забрана за износ на гориво от страната, наложена от българското правителство. Това заяви Мартин Владимиров, енергиен експерт от Центъра за изследване на демокрацията.
 

Ситуацията е много непредвидимо, защото не знаем още каква ще е реалната реакция на пазарите към тавана за руския нефт и дали налагането на ембаргото, дали то ще ефективно. Всъщност една от хипотезите е, че именно заради налагането на таван на цените на вноса на руски петрол, най-вероятно ще има ответна реакция от страна на Русия, именно тя да не те откаже да търгува с клиенти, които така налага този таван и се съобразява с тези искания. Тогава по-скоро реакцията на търговците ще е да повишат цената на суровия нефт, а оттам и на горивата, коментра той цените на горивата.


Реално нямаме представа какво се случва, все още е рано, в понеделник се повиши цената на суровия петрол, след това се успокои, сякаш нещата си отиват горе-долу в очакваната посока. Именно това че Европейският съюз и страните от Г-7 институционализират вече съществуващата отстъпка, която получаваме от всички клиенти на руските филми, допълни Владимиров.

Така по Нова Тв Мартин Владимиров, енергиен експерт от Центъра за изследване на демокрацията, коментира цените на горивата.


Една частна компания у нас печели близо 88 стотинки на литър. Лукойл ще генерира 3 милиарда и половина долара пераб, които няма да бъдат обложени, тъй като компанията продава чрез швейцарско дружество. Тя ще продава до 5 март, когато влиза в сила забрана за износ на гориво от страната, наложена от българското правителство, допълни Владимиров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4218 |06.12.2022 Адв. Владимиров за Фрог: Невероятно! Присъдиха обезщетение от DNV GL на наследниците на загиналите с кораба „Илинден“ . 17| 10871 |04.12.2022 Актрисата Диана Димитрова разкри: Лицето първо ме удари в стената, после ме изрита в лицето . 0| 2965 |26.11.2022 Мартин Владимиров: Таван на цената на газа не може да реши енергийната криза . 18| 3975 |12.10.2022 Йорданова разкри: ”Възраждане” и БСП искали Митрофанова в НС. От ГЕРБ и ДПС мълчали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads