Реклама / Ads
4| 3686 |08.01.2022 НОВИНИ

Експертизи бавят разследването за лова на бившия шеф на ДАНС

.
Димитър Георгиев Източник: БГНЕС
Разследването, което започна след сигнал за бракониерство, довел до арестуването на бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев, все още продължава. Очакват се резултати от възложените експертизи. Това съобщи за ”Сега” административният ръководител на районната прокуратура в Благоевград Борислав Ковачки. Той не разкри допълнителна информация по делото.
 

Вече измина половин година от образуването на досъдебно производство. Бившият председател на контраразузнаването беше задържан на 20 юли, към 23.00 часа, след подаден сигнал за незаконен лов в землището на с. Полена, община Симитли. Димитър Георгиев е бил в компанията на действащ служител на ДАНС, както и на президента на футболен клуб "Витоша Бистрица" Сергей Ташков. "Младият действащ служител на агенцията е колега на Бойко Борисов в спортния клуб "Бистришки тигри", обяви вътрешният министър Рашков по случая.


В един от автомобилите, с които се е придвижвала дружинката, е открит труп на диво прасе. Открити са и няколко ловни оръжия, както и голямо количество патрони. По неофициална информация в медиите щом видели полицаите, мъжете изхвърлили от колата торбичка със стоп патрони и един шумозаглушител. При последвал обиск са намерени още 116 патрона. Част от оръжията били скъпи автомати. Оправданието на задържаните било, че са видели на пътя куцащо прасе и извършили санитарен отстрел, за да не зарази други животни.


Впоследствие бившият шеф на ДАНС отрече да има общо с убитото диво прасе. "Не съм убивал животно. Нито знам, че е имало убито прасе, нито имам нещо общо с това. Нямам общо с другата кола, в която е открито животното, нито познавам добре хората в нея. Возил съм се в отделен автомобил", коментира той пред bTV.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 9776 |29.12.2021 Нищо ново! Прокуратурата тупа топката по разследването за „Хемус“, вика Рашков на разпит, оправдава се с МВР . 2| 5085 |16.12.2021 Калоян Паргов: Недопустимо е питания към кмета Фандъкова да се бавят повече от месец . 2| 3943 |15.12.2021 МВР обжалва спирането на разследването за участието на ръководни полицейски служители в организирана престъпна група . 29| 15913 |12.12.2021 Рашков: Прокуратурата бави хода на разследването за „Хемус“, защото ще се стигне до ексуправляващите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads