Реклама / Ads
0| 2282 |01.07.2024 НОВИНИ

Електрохолд препоръчва електроуредите в дома и офиса да се изключват при дълго отсъствие

.
Електрохолд препоръчва на клиентите си при по-дълго отсъствие по време на летните отпуски да изключват уредите от електрическите контакти в дома и офиса. Уредите, включени в мрежата, консумират електроенергия и когато са в режим на готовност, без да се ползват реално. Изключването им може да намали потреблението и месечната сметка и същевременно да помогне за предотвратяването на евентуални щети, причинени от характерните за сезона метеорологични явления, или повреди от претоварване на мрежата.
 

Статистическите данни показват, че с повишаването на температурите през лятото потреблението на електроенергия се покачва. Данните на ЕРМ Запад за месец юни тази година показват, че средният електрически товар по мрежата в Западна България се е повишил с близо 7% спрямо същия период на миналата година, а максималният товар е с близо 17% по-висок.

В горещите дни в почти всеки дом и офис има включена охлаждаща система, климатик или вентилатор. По-високата консумация води до нарастване на сметките за електроенергия и създава опасност от претоварване на мрежата. Затова Електрохолд призовава клиентите си да продължават да следят и активно да контролират потреблението си през летния сезон. Разумното и отговорно използване на електроенергията осигурява оптимален комфорт и увеличава нивото на енергийна ефективност, без да повишава сметките за ток.

 

Един от начините да се намали сметката за електроенергия е при покупката на електроуред да се обърне внимание на неговия енергиен клас. Макар и по-скъпи като първоначална инвестиция, уредите с по-висока енергийна ефективност бързо се изплащат благодарение на по-ниския разход на електроенергия. На корпоративния сайт на Електрохолд Продажби са публикувани практични съвети за разумно използване на електроенергията, както и калкулатор за изчисляване на месечната консумация на електроуредите - https://electrohold.bg/bg/sales/domakinstva/energijna-efektivnost/.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4408 |01.07.2024 Повишено ниво на тревога във военни бази на САЩ в Европа . 5| 3371 |01.07.2024 Горчиво става кафето от днес в гръцките заведения - бум на цените, клиентите го пият накрак . 1| 2681 |01.07.2024 Изгревът на надеждата и новото начало: Хиляди посрещнаха първите слънчеви лъчи по родното Черноморие . 9| 7030 |01.07.2024 Кои министри от служебния кабинет предлага ГЕРБ в проектокабинета "Желязков"?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads