Реклама / Ads
8| 10450 |15.10.2017 НОВИНИ

Eлена Йончева изригна: Борисов трябва да носи отговорност за чудовищните си клевети

.
Лъжа е, че БНТ ми е плащала стотици хиляди левове хонорари. Адвокатите на Борисов били представили документи, от които се виждало, че БНТ ми е изплатила за периода 2005 г. – 2009 г. някакви стотици хиляди левове.
Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева пред Дарик. Тя обясни, че е поискала да види тези документи. „Каква беше моята изненада, когато видях  че всички тези документи са дадени от БНТ по моя молба още март месец. От тях се вижда, че БНТ не ми е плащала  такива пари- нито бюджет, нито хонорари, нито разходи за филмите, които съм излъчвала, след като съм напуснала БНТ“, поясни тя.

„Един политик трябва да носи своята отговорност. Съдя Борисов за клевета, за това, че той изрече неистини по време на предизборната кампания и то след като в едно телевизионно студио разкрих част от политиката, която води ПП ГЕРБ“, каза тя.

Йончева припомни и думите на Бойко Борисов, казани публично:  „Това лице, ако още веднъж каже, че ГЕРБ краде, ще кажа как платихме милиони за нея...Ако много продължава да говори, много добре си спомням как платихме едни големи пари, едни милиони“. Тя подчерта, че тези негови думи са били тиражирани в националните медии от представители на ГЕРБ.

„Това не е спор между две физически лица. Г-н Борисов, в качеството си на бивш премиер тогава, в качеството си на лидер на голяма партия, си позволява за един журналист и кандидат за депутат да изговаря чудовищни клевети, които ме злепоставят като журналист в цялата ми дългогодишна практика“, обясни тя. По думите й е важно да реагира всеки, който счита че срещу него са отправени лъжи, клевети и обиди.

 „Не може човек от позицията на властта, която има да се чувства безнаказан. Не може в предизборна кампания срещу опонента да се изговаря каквото ти падне. Това засяга всеки един от нас и ще засяга и бъдещите народни избраници, независимо от коя партия са“, категорична бе Йончева.

Тя коментира и думите на адвоката на Борисов, Марковски: „В случая не е налице противоправно деяние, тъй като изразеното твърдение е част от политическа предизборна кампания, като по никакъв начин не може да се приеме, че в конкретната ситуация г-н Борисов прави опити да злепостави ишцата или неговото деяние е свързано с дискредитиране на последната“. „Всичко изразено, всички клевети са част от предизборна кампания. Ако те считат, че да се клевети по време на предизборна кампания и не само е норма, не е наказуемо, какво става с нашата държава“, попита тя.

Йончева заяви, че адвокат Марковски се опитва да докаже и че Борисов не е имал предвид нея. Тя цитира обясненията му: „Не може да бъде доказано, че моят доверител говори за ишцата. Поради това не е налице предпоставка да се търси отговорност от Бойко Борисов и ПП ГЕРБ. Обстоятелството че някой се познава като образ в думите и се чувства засегнат, категорично не може да говори за настъпила вреда". "Това за мен е изненада. Тази позицията беше публично повторена стотици пъти и аз бях длъжна да отговарям. Ако не се отнасят за мен, г-н Борисов да каже за кой тогава“, призова тя.

По думите й изходът от делото ще покаже и колко са обективни правораздавателните ни органи и до колко се основават на документи и факти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 3931 |12.10.2017 Тръгна делото на Елена Йончева срещу Борисов за клевета, но без тях . 6| 4210 |12.10.2017 Съдът гледа делото на Йончева срещу Борисов . 1| 3821 |11.10.2017 Прокуратурата няма да разследва Елена Йончева по сигнал на Валери Симеонов . 4| 4337 |10.10.2017 20 бона обезщетение иска Елена Йончева от Борисов и ГЕРБ
Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Реклама / Ads