Реклама / Ads
7| 4713 |14.05.2019 НОВИНИ

Елена Йончева: Организираната престъпност се е сляла с държавата

.
Елена Йончева Източник: БГНЕС
Борисов е председател на предизборен щаб на ГЕРБ. Това е нарушение. Но от ГЕРБ винаги постъпват така, когато погазят закона - атакуват опонентите си, за да замажат нарушението. Организираната престъпност се е сляла с държавата и президентът трябва да бъде коректив.
 

Това каза в предаването "Здравей, България" кандидатът за евродепутат и водач на листата на БСП Елена Йончева.

 

Заедно с нея гост в студиото беше българският еврокомисар и водач на листата на ГЕРБ Мария Габриел. "Бойко Борисов не е присъствал на предизборно събитие на ГЕРБ. Ние си имаме предизборен щаб, който отговаря за нашите прояви. Държавата не може да спре да работи, защото сме в предизборна кампания. Бойко Борисов е лидер на ГЕРБ, а президентът Румен Радев трябва да е надпартиен и обединител на нацията, но не виждаме такова нещо. Напротив. Той дейно взима участие в кампанията на БСП", отговори Габриел .

 

"Моята битка в последните две години е с несправедливостта и бедността в България. Ние сме член на ЕС от 12 години и за съжаление ни най-малко не сме се доближили до нивото на живот на другите държави членки на ЕС. Корупцията е основният проблем. Тук се наляха милиарди, а българските граждани продължават да живеят в бедност. Това сочи доклад на ЕК. Там ясно е написано, че над 40% от българите живеят на прага на бедността и сигналите за корупция са срещу висшите политици в България", разкри Йончева.

 

"В това няма капка истина. От БСП четат доклада на ЕК като дявола евангелието. В България се спазва върховенството на закона. Аз мога да говоря за други доклади - на Фич, на Мудис, в които рейтингът на България непрестанно се повишава и инвестиционният климат се определя като много добър. Нарушения има навсякъде в ЕС. Ясно е разписано в правилата на ЕС, че нарушителите ще връщат евросредствата. Категорично трябва да обявим, че българският народ няма да плаща никакви глоби", отвърна Мария Габриел.

 

"В момента в България се случва един герберски капитализъм. Аз се надявам в  следващия европарламент да има една силна група от леви партии и следващият председател на ЕК да бъде ляв. Големият проблем на Европа е, че в момента тя няма обща външна политика и обща отбранителна сила. Ние трябва да разберем каква Европа искаме. Моят филм показа ясно как за оградата по българо-турската граница са отпуснати милиони, а тя се прескача със стълба. Има камери за наблюдение, но те не работят. Факт е, че през България има мигрантски поток", обяви Йончева.

 

"Европейската обща отбрана е реалистична цел, но тя ще отнеме още време и не трябва да заблуждаваме хората. Най-важното е да се изгради обща европейска политика спрямо мигрантската криза. Всички европейски партньори признават, че българската граница се охранява най-добре. Нашата цел е това да продължи да се случва. В момента има нулева миграция в България. Трябва да бъдем коректни с фактите", заяви Мария Габриел.

 

"България е с най-ниско ниво на усвояване на еврофондовете. Съгласна съм, че в България безработицата спада. Приносът на Бойко Борисов е голям по тази тема. Той успя да изгони над 2 млн. българи от страната, защото, за да успееш в България трябва да си член на шайката на ГЕРБ", заяви Йончева.

 

"За първи път миналата година успяхме да обърнем тренда. В България се върнаха повече българи, отколкото я напуснаха. Ясно е, че имаме още много работа, но нас не ни е страх от това. Не искам да влизам в ненужни спорове, но на всички е ясно кога имаше най-голямо напускане на България - по време на управленията на БСП", отговори й Мария Габриел.

 

Дебатът между водачите на листите на ГЕРБ и БСП - Мария Габриел и Елена Йончева, премина спокойно, но показа ясни разлики между двете. Около това мнение се обединиха политолозите доц. Стойчо Стойчев и доц. Борис Попиванов. 

 

Политологът доц. Борис Попиванов заяви: „Габриел е демонстрирала натрупаните си познания по конкретиката на европейката институционална политика, на ЕК, а от друга страна Елена Йончева ясно постави на нейното внимание въпроси, по които все още партията, която представлява Габриел, не успява да даде убедителни отговори”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5698 |24.04.2019 Е. Йончева: Атакуват ме, за да се отклони вниманието от корупционните схеми на ГЕРБ . 20| 5220 |24.04.2019 Елена Йончева: Корупцията при европроектите е затворен кръг . 6| 5891 |22.04.2019 Елена Йончева извади ”оригинален” запис срещу министъра на културата Боил Банов . 9| 4602 |20.04.2019 Елена Йончева: Да отвоюваме своето достойно място в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads