Реклама / Ads
3| 4366 |20.01.2024 НОВИНИ

Емоционално трето място за Радо Янков на световното по сноуборд в Пампорово /видео/

.
Радослав Янков Източник: Bulgarian SKI Federation
Радослав Янков завърши трети в паралелния слалом от Световната купа по сноуборд в Пампорово. 
 

Чепеларецът зарадва домашната публика, която изпълни пространството край финалната линия на писта "Стената", въпреки снеговалежа и мъгливо време. 

 

Това е най-доброто класиране на Янков през този сезон, след като до момента имаше три влизания в топ 8 през тази кампания. 

 

Българинът се качва на подиума за Световната купа за първи пък от шест години.





Най-добрият български сноубордист Радослав Янков трудно сдържаше емоциите си след силното представяне и третото място в паралелния слалом за Световната купа по сноуборд в Пампорово.

 

"Претърпях труден период с контузията в кръста, трудно се върнах, беше сериозна травма. Страшно съм благодарен, че точно тук успях да се кача на подиума. Емоционално е, шест години без подиум е дълъг период, но от лятото нямам проблем с кръста и успях да се подготвя добре за този сезон. Нещата вървят добре, три осми места и сега трето - щастлив към" коментира Янков.

 

"Вярвам в себе си, но не искам да си поставям очаквания. Опитвам се да се концентриран върху състезанието, а не на кое място ще завърша. 

Прекланям се пред тази публика, беше шумно и това стъписа конкурентите ми", каза още Янков.

 

Янков преодоля квалфикацията с 4-о време, а на осминафиналите се наложи над австриеца Арвид Аунер. 





В четвъртфинален двубой срещу италианеца Аарон Марк, българинът отново бе безгрешен и първи пресече финалната линия. 

 

В полуфинала Янков се изправи срещу победителя в квалификациите сутринта Едвин Корати, но  направи грешка в средата на по-неудобното му червено трасе и не успя да стигне големия финал.

 

В спора за третото място Янков победи олимпийския шампион от Пьончан 2018 Санхо Ли.

 

Победата при мъжете в първия състезателен ден е за италианеца Даниеле Багоца, който в големия финал победи сънародника си Едвин Корати.

 

При жените победителка е трикратната олимписка и двукратна световна шампионка - чехкинята Естер Ледецка, която във финала се наложи срещу водачката в генералното класиране за Световната купа Рамона Хофмайстер от Германия.





Трета на подиума се качи японката Цубаки Мики, която в малкия финал победи чехкинята Зузана Мадерова.

 

ФрогНюз

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5423 |20.01.2024 Бербатов: Ако Борислав Михайлов не допусне журналисти на конгреса на БФС, автоматично казва "правим схеми" . 1| 5268 |20.01.2024 Министър Попов: Kойто реши, че може да строи върху дюни, вече ще се сблъсква с ясни критерии . 20| 8873 |20.01.2024 "Какво ще ми върнат? Човек без крака, без ръце?". Жените на Русия притискат Путин все повече . 6| 4600 |20.01.2024 Израелски удар в Дамаск уби най-малко четирима иранци от паравоенната Революционна гвардия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads