Реклама / Ads
0| 3513 |17.03.2022 НОВИНИ

Ердоган към Путин: Постоянно прекратяване на огъня с Украйна ще проправи пътя към дългосрочно решение

.
Реджеп Ердоган, Владимир Путин Източник: БГНЕС
Обявяването на постоянно прекратяване на огъня с Украйна ще проправи пътя към дългосрочно решение. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, съобщава „А Нюз“.
 

Ердоган повтори предложението си да приеме Владимир Путин и Володимир Зеленски в Истанбул или Анкара. Според информация, получена от президентски източници, Ердоган е казал на Путин, че постигането на съгласие по някои въпроси може да изисква среща между лидерите.

 

Путин е информирал Ердоган по телефона за хода на преговорите между руските и украински представители. Ердоган е изразил благодарност към Путин за помощта му при евакуацията на турски граждани от Украйна.

 

"Президентът Ердоган заяви, че Турция запазва искрения си подход, който е демонстрирала от самото начало, за да гарантира мира между Русия и Украйна. Като заяви, че ако бъде обявено постоянно прекратяване на огъня, пътят към дългосрочно споразумение ще бъде отворен, президентът Ердоган изрази искреното си желание за положителни резултати от преговорите между Русия и Украйна", се казва в изявление на президентската пресслужбата.

 

По-рано съветникът на началника на кабинета на Зеленски и член на украинската делегация за преговорите с Русия Михайло Подоляк заяви, че се подготвят документи за евентуални преки преговори между Зеленски и Путин. Путин може и трябва да се срещне със Зеленски не за да обсъжда, а за да фиксира постигнатите споразумения и договорености, заяви прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков пред РИА Новости.

 

Президентът на Русия Владимир Путин и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган изразиха намерението си да развиват търговско-икономическо сътрудничество, включително реализирането на стратегически проекти в енергийния сектор, съобщи пресслужбата на Кремъл.

 

"Въпросите от двустранния дневен ред бяха обсъдени подробно. Резултатите от неотдавнашните разговори между министрите на външните работи в Анталия и Москва бяха оценени положително. Страните изразиха намерение да продължат да развиват взаимноизгодно търговско-икономическо сътрудничество, включително изпълнението на стратегически проекти в енергийния сектор", съобщиха от Кремъл.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3444 |17.03.2022 Медведев с яростна пропаганда за Путин: Москва ще осуети русофобския заговор на Запада за разкъсване на Русия . 0| 3736 |16.03.2022 Мъск се подигра на Путин: Ако те е страх да се биеш с мен, ще се бия с лявата си ръка . 0| 3106 |16.03.2022 Путин: Заплахата от създаване на ядрени оръжия от Украйна е реална . 0| 3193 |12.03.2022 Кирил Петков: С Ердоган говорихме за диверсификация на газа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads