Реклама / Ads
0| 2957 |28.09.2022 НОВИНИ

Ето я жената, пребила зверски до смърт детето си

.
Анка Михайлова Източник: Plovdiv24.bg
Доведоха в Районен съд Пловдив Анка Михайлова. Днес магистратите в града под тепетата трябва да решат каква мярка за неотклонение да бъде взета спрямо нея.
 

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема Михайлова, на 41 г., за причиняване на тежка телесна повреда в условията на домашно насилие на малолетно дете, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота – престъпление по чл. 131 ал. 1 т.4 т.5а вр. чл.128 ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, пише още Plovdiv24.bg.


На 23 септември 2022 г., вечерта, в болница в Пловдив е постъпило дете – момиче на 1 година и 9 месеца, което е имало травми по главата и тялото, синини, както и следи от ухапвания. Детето е било доведено от Анка Михайлова, негова майка. След извършени прегледи и изследвания, с оглед установените травматични увреждания, лекарите са подали сигнал на телефон 112.


Незабавно са започнали действия по разследването за установяване на фактическата обстановка по случая – разпити на свидетели и други. Заради противоречиви данни са били назначени експертизи за установяване на психичното състояние на майката и на телесните повреди на детето.


Първоначалните доказателства сочат, че травмите по тялото на момичето са нанесени от Анка Михайлова. Тя се е грижела сама за детето. Предстои да бъде изготвено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да установи вида и характера на телесните повреди и най-вече механизма на тяхното причиняване.


Назначена е и комплексна съдебна психиатрична и психологична експертиза на майката, чието заключение се очаква да бъде изготвено утре. По случая е проведена кореспонденция с отдел "Закрила на детето“ и социалните служби в Пловдив.


Обвиняемата Анка Михайлова е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за определяне

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2644 |27.09.2022 Повдигнаха обвинение на жената, пребила осиновеното си дете . 0| 3208 |07.08.2022 Мъж уби жената, с която живее в Сопот . 0| 5818 |06.07.2022 Установена е самоличността на жената, пътувала в джипа на Семерджиев . 0| 3462 |04.07.2022 Младежи пребиха зверски с колове дядо в Галиче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads