Реклама / Ads
2| 5615 |15.08.2019 НОВИНИ

Евакуираха цял хотел заради пожар във Велинград

.
Николай Николов
През нощта е евакуиран цял хотел във „Велинград”. Над 200 души бяха изведени, без нито един да пострада. Късо съединение в сауната на СПА центъра – задимяване. Нищо опасно не е станало, защото персоналът е бил добре обучен. Това каза гл. комисар. Николай Николов в ефира на bTV.
 

Той коментира и пожара на АМ "Струма: Не става дума за лошо строителство. Огънят е най-големия враг на строителството. Много възможно е армировката да е напълно запазена. Николов посочи, че той е наредил спирането на движението по АМ „Струма”, където пожар в депо за отпадъци затвори пътното съоръжение.

 

„При висока температура огънят е изключително опасен за подобен тип съоръжения – стоманобетонна конструкция. Може да е фатално, затова съоръжението не се пуска, трябва да се обследва ситуацията и да не се поема излишен риск да пуснем движението”, допълни Николов.

 

Той посочи, че собствениците на обекта са се опитали да го убедят, че пожарът е умишлен. „Към момента това не ни интересува – дали е умишлено или по друг начин. Разследва се, ще стане ясно как е тръгнал огънят”, допълни шефът на пожарната.

 

Николов поясни, че има няколко работни версии за причините за пожара – умисъл, при извършването на товарно-разтоварни дейности или неволно изхвърлена цигара.

„Това са леснозапалими вещества и материали. Опасни са, защото при изгарянето си образуват изключително гъст дим с цялата Менделеева таблица, която е опасна за хората. За радост, бързо успяхме да поставим измервателни станции и да получим доказателство, че не е опасно”, допълни той.

 

220 пожара е имало през изминалото денонощие на територията на България, стана ясно от думите му. Той допълни, че огънят е засегнал над 26 хил. дка горски фонд.

 

Директорът на Пожарна безопасност заяви, че трети ден огнеборците се опитват да овладеят огъня на сметището в Шишманци. В Свищов обстановката също е усложнена заради силния вятър, но ситуацията е под контрол – 50 дка е засегнатата площ, а на терен работят над 30 пожарникари.

 

„Принуди да вкараме тежка техника, с която да заградим сметището, за да не се разпространи в гората. То е характерно с това, че до края на тази година трябва да бъде рекултивирано на 100%, а проблемът е нерегламентираното изхвърляне на отпадъци”, заяви Николов и каза още, че шефът на Агенция „Пътна инфраструктура” е подал разпореждане да бъдат проверени всички участъци от магистрали, където има сметища.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4190 |14.08.2019 Пожарът в Хасковско е заради човешка грешка . 5| 4566 |14.08.2019 Издирват двама заради погрома в столично заведение . 7| 4319 |14.08.2019 Остава бедственото положение в Дупница заради пожара под АМ Струма . 1| 4075 |12.08.2019 Симеоновград на протест заради режим на водата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads