Реклама / Ads
3| 5861 |29.11.2022 НОВИНИ

Евгений Кънев: Хвърля се кал върху ПП, но никога срещу ДБ с цел да разбият единството между тях

.
Евгений Кънев
Гледам как представители на очаквания пръв мандатоносител обикалят ТВ с ясна цел: хвърляне на всяка възможна кал върху ПП, но никога срещу ДБ с прозрачната цел да разбият единството между тях. За да засмучат ДБ в някаква “евроатлантическа” коалиция или по-скоро просто да излязат от тежката изолация, като използват ДБ за хигиенни нужди.
 

Абсурдът се състои в това, че след интензивно ровене в делата на ПП във властта, липсата на престъпления е заменена с … намерения за престъпления.
Понеже удариха на камък с прословутата фактура за 30% надценка на газа, впрегнаха за по-голяма убедителност прокуратурата - за да се търкаля тази новина по медиите с месеци, белким повече хора помислят ПП за далавераджии.


Като се поизтърка този сюжет, вкараха в дневния ред на медиите ДжемКорп. Няма значение колко пъти им казваш, че е прекратен и необвързващ меморандум - ама ЩЯЛО е да има престъпление за “милиарди”.
И там прокуратурата се включи със старателно озвучаване на този акт в медиите.
От вчера - след като и Джем се поизтърка - вкараха ново Намерение за престъпление - бордът на ББР ЩЯЛ да издава емисия облигации за 1 милиард с акцент върху сумата, сякаш е вече открадната. И медиите от тази сутрин я завъртяха. Очакваме включване на прокуратурата.


А толкова просто би било медиите да не спират да питат гербаджиите - а къде са парите от магистралите, потоците, реакторите, Капитан Андреево и каквото се сетите за 12 години грабеж. И да ги натикат в миша дупка вместо да ги обслужват.
И сюжетът се върти с вечния въпрос към ДБ - ама няма ли да направите коалиция с ГЕРБ?


Вместо към ГЕРБ - кога смятате да поемете отговорност за състоянието на държавата и да спрете вашите практики, да станете нормална партия, с която всички да искат, вместо никой да не иска да управлява?


Ето ви подмяната в публичния говор.
Отчаяно ПП и ДБ искаха да изтръгнат някакъв ангажимент от ББ за каквото и да е, въобразявайки си, че това е нормална партия с някакви ангажименти към държавата. Вместо да я третират като квази мафиотска организация с флуидно поведение, което се формира според формАта на текущите нужди за реакция.


А формАтът може да е един сутринта, втори на обяд, трети вечерта и поемането на ангажименти пречи на флуида да е обтекаем по желания за него начин. Затова всеки говори в тази организация различни, често противоположни и несъвместими неща, защото силата на тази организация е в хаоса, който създава.
Защото е по-силна, истина е, от него. Защото без него ще е излишна.

 

Икономистът Евгений Кънев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3042 |25.11.2022 Евгений Кънев: Рафинерията ни ще повишава своето геостратегическо и геополитическо значение . 2| 3330 |24.11.2022 Евгений Кънев: Въпрос на политически маркетинг - с каква скорост публиката ще разбере кой е правилния избор . 5| 3668 |18.11.2022 Евгений Кънев: Прекалено много хора са в политиката да крадат . 2| 8697 |15.11.2022 И Гърдев хвърля оставка. Зове Кръстева да се оттегли сама, за да ”спаси” директора на Народния театър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads