Реклама / Ads
6| 3449 |03.10.2022 НОВИНИ

Евгений Кънев: ПП и ДБ да започват подготовка за следващите избори – този път професионално

.
Евгений Кънев Източник: стопкадър, Bloomberg TV Bulgaria
Първи следизборни щрихи: Резултатът е по-добър от най-мрачния геополитически сценарий. Поне няма явно да бъде поставен въпросът за смяна на нашата ориентация. Макар факта, че нашият пРезидент единствен в Източна Европа НЕ подкрепи членството на Украйна в НАТО трябва да го възприемаме като комбинирана сирена на полиция, пожарна и линейка.
 

Същевременно, корупционна България постигна категорична победа. Явно партиите от блока “Антикорупция” не разчетоха драматичната геополитическа и икономическа промяна от миналия ноември и излязоха с подобен вид кампания.

 

Какво не отчетоха:

 

(1) Че войната направи геополитическия избор екзистенциален и сдадоха евроатлантическата инициатива на корупционерите, когато личната тема за Сигурността е далеч по-важна за хората от обществената тема за корупцията в публичния сектор.

 

(2) Че войната донесе инфлацията, докато бяха в управлението и не успяха да обяснят категорично, че не те са я предизвикали, нито как ще се справят с нея - и оставиха внушението на корупционерите за големи проинфлационни харчове за частна полза.

 

(3) Че войната изисква да се говори спокойно, да се вдъхва сигурност, да се избягват резки движения и кресчендо гласове - а лидерът на Промяната, случайно или не, беше медийно показан като емоционален, импулсивен и в крайна сметка нестабилен - на фона на познатата 12 годишна „стабилност“. Затова и новото фюрерче също нищо не постигна.

 

Сега корупционерите са впрегнали всички свои агенти и агенции да убеждават нуждата от единение (около тях) за съставяне на военновременно правителство. И отчаяно се нуждаят от ПП или ДБ като първокласен прах за пране да им даде някаква легитимност. Дори  не изключвам както странно Възходът влезе рязко в последните два часа, така и ИТН да влезе с “гласовете” от чужбина. А Възраждане да намерят патриотично основание да гласуват кабинет около ГЕРБ без да участват в него.

 

Дано ПП и ДБ не се хванат на въдицата, защото само в опозиция могат да съхранят Алтернатива на корупционния модел на Прехода. Още повече, че с оставането в опозиция още по-добре ще лъснат зависимостите на партиите-менте: майки и щерки.

 

ПП и ДБ трябва да започнат от днес подготовка за следващите избори - този път професионално.

 

Евгений Кънев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7420 |03.10.2022 Евгений Дайнов: Възможна е коалиция между ГЕРБ, ДПС, БВ и „някой златен пръст“ . 1| 4215 |29.09.2022 Евгени Кънев: Снощният дебат много добре се вписва в логиката на нашето посткомунистическо реалити . 11| 20159 |28.09.2022 Проф. Евгений Дайнов: Социологическите изследвания нищо не казват и подвеждат хората . 0| 2967 |28.09.2022 Евгений Кънев: Свидетели сме на изостряне на конфликта между Европа и Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads