Реклама / Ads
5| 4700 |18.05.2010 НОВИНИ

Европейски доходи и европейска сигурност, предлагат от СДС

.
Целта на стратегическата визия за развитието на България за 2020 г. трябва да е европейският стандарт на живот, заяви председателят на СДС Мартин Димитров, който анонсира работния вариант на документа, който тепърва ще се обсъжда "България 2020".
 

У нас се действа краткосрочно и на парче, затова СДС предлага стратегически документ, чийто приоритети да са европейска сигурност, европейски доходи и европейски пътища, подчерта синият лидер.

Част от мерките вече са били предлагани от синята партия, но Мартин Димитров очерат най-важните от тях в различни области – съдебна система, борба с корупцията, избирателната система, здравеопазване, образование и др.

Страната ни трябва да има най-ниските данъци в ЕС, за да бъде конкурента в привличането на инвестициите. Трябва да има нова контролна система в държавата срещу кражбите. България трябва да бъде биозона в ЕС, за да бъде успешен износа ни, децентрализацията да продължи, а в сърцевината на съдебната реформа трябва да залегне избирането на състава на ВСС от НС, а прокуратурата да е в изпълнителната власт.

Сините настояват за електронно гласуване, което да активира повече гласоподаватели, както в България, така и извън нея. В здравеопазването трябва да достигнем европейски нива на финансиране, качеството на медицинската помощ, а лекарите да имат възможност да повишават квалификацията си.

При пенсионната реформа от СДС залагат на условието Средния фонд да се управлява от БНБ. Те са против вдигането на пенсионната възраст, но предлагат да се въведат доброволни стимули за отлагането на пенсионирането.

Мартин Димитров коментира още, че държавните пари трябва да се влагат в банките, но чрез открит конкурс, с отчетност, прозрачност и ясни правила. Според него да се влагат публичните средства приоритетно в една банка по време на криза си е чист лобизъм, заяви синият лидер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4962 |26.04.2010 КАТ с европейска акция срещу лудите скорости . 0| 5845 |19.04.2010 Предлагат 2 варианта за развитието на комплекса "Слънчев бряг" . 28| 5729 |30.03.2010 Е. Дайнов: Русия не прилича и не е европейска страна . 22| 4970 |26.03.2010 Премиерска въздишка след европейска подкрепа за Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads