Реклама / Ads
35| 7030 |09.12.2022 НОВИНИ

Facebook обяви Божанков за герой и мъж с топки, след като БСП го изключи като депутат

.
Реакции в подкрепа на вече бившия депутат от БСП Явор Божанков заваляха минути, след като той бе изключен от парламентарната група. Решението на левицата дойде след острото изказване на Божанков от трибуната на Народното събрание, в което той обяви Русия за ”агресор”, посочи, че Украйна ще спечели войната и България е изправена пред ”цивилизационен избор”. Съществуват обаче и въпроси дали не се търси ефект с това решение, тъй като Божанков е сочен за особено близък до Корнелия Нинова.
 

"Явор Божанков е бил изключен от ПГ на БСП. Корнелия Нинова действа тъкмо по сталински: “Има човек — има проблем, няма човек — няма проблем.”, обикновен потребител.

 



"Цивилизованият свят има цял един представител в БСП! Каскет ти свалям, Явор Божанков!", обикновен потребител.

 



"Без т’ва не му беше там мястото… Респект за един мъж с топки - Явор Божанков!", обикновен потребител.

 



"Питах вчера Явор Божанков, дали би напуснал групата на БСП, след като не е съгласен с промените в изборния кодекс, които бсп предложи, а герб и дпс подкрепиха. Каза, че не седи на дневен ред такова решение. Но пък сега разбирам, че бсп го е изхвърлила от редиците на парламентарната група, заради изказването му за Украйна. Чудя се дали е изненадан или това е търсен ефект", написа Миролюба Бенатова. 

 



"Тази сутрин говорих с Явор Божанков по темите, касаещи днешния дебат. Явор е изключителен човек с принципи, на които малцина само могат да устоят и отстоят! В Явор ми беше надеждата, че там вътре в БСП все пак нещо е покълнало и то какво. Днес Явор беше изключен от ПГ на БСП защото имаше смелостта да защити достойнството и бъдещето на страната ни, изправяйки се срещу лъжите и манипулациите на Кремъл. Явор ще продължи да бъде в политиката, абсолютно съм сигурна в това! Да му мислят БСП. Или да бяха", Кремена Кунева, ДБ. 

 



Самата партия отказва да коментира официално. ФрогНюз се свърза с Владислав Панев от обединението, но той посочи, че формацията все още няма да коментира вътрешнопартийното решение. 

 



"Явор Божанков, браво и поздравления както за позицията, така и за изключването!

Не ти беше там мястото и без друго", Весислава Танчева.

 



"В тежки съдбносни моменти най-добре се разбира кой кой е!! Когато имаш смелостта да си кажеш мнението и защитиш името, значи си наистина достоен да представляваш и защитаваш и избирателите си в Наредното събрание! Всички останали са просто ... безлична прах в историята. Респект за Явор Божанков!", Александър Дунчев. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5214 |09.12.2022 Явор Божанков е аут от ПГ на БСП. Това се случи, след като обяви, че Русия е агресор . 13| 6257 |09.12.2022 Явор Божанков: Русия е агресор. България е изправена пред цивилизационен избор . 14| 9622 |07.12.2022 Явор Божанков: Борисов е нещо като “луд с картечница”, дори не си дава сметка, че дразни хората . 4| 3137 |03.12.2022 Зеленски обяви духовна независимост на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads