Реклама / Ads
18| 7760 |10.08.2021 НОВИНИ

Facebook пак завря: Неодобреният кабинет няма да бъде внесен

.
Тошко Йорданов, Слави Трифонов Източник: БГНЕС
Лидерът на политическата партия ”Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че утре изобщо няма да бъде предложен кабинет за гласуване. Веднага в социалното пространство започнаха да врят и кипят коментари по темата.
 

Изявлението на Слави има три интересни неща:


- били направили големи компромиси с ДБ и ИБГНИ, без да каже какви;
- не отхвърли възможността да подкрепи правителство на БСП, за разлика от бъдещо такова на ДБ и ИБГНИ


- заяви подкрепа за кандидатурата на Радев на новите избори, както се казва "ни в клин, ни в ръкав". Това е най-интересното. обяснявам си го с фактаът, че идват нови три-четири месеца със служебно правителство и подобна декларация, след ударите на ИТН срещу първият служебен кабинет, явно трябва да изпълни защитна функция.

 

Тома Белев, Facebook

 

Сърдитото дете се нацупи, че не му дават да си играе с кофичките и лопатките, както то си иска. И се фръцна. Така и не разбра, че това е отборна игра.


И ако за дете подобно поведение е разбираемо, то за възрастен мъж, който има претенции да управлява цяла държава, това е смешно. И жалко. И егоистично. И само демонстрира вътрешните демони на прото-насилник.


А най-жалкото е как Трифонов се опита да се присламчи към президента. Хем ругаят на лична основа служебните министри, хем се закачат за президента, за да пробват да вземат малко от неговия висок в момента имидж. Жалка работа. Почти като да крадеш чужда книга. Или като да взимаш смешки от интернет и да ги представяш за свои.
Явно ИТН не разбраха, че трябва стратегия, визия, комуникация, спокойствие, кооперативност, мисъл за истинска промяна. Да се смени един начумерен насилник с друг не е промяна. Просто не е.


Хора, моля ви, мислете на идващите избори. Ако пак гласувате за Спасител, ще изберете нов Тиран.


Гласувайте за истинска промяна на модела.

 

Любомир Аламанов, Facebook

 

Славицентричната политическа система у нас току що челно се сблъска с реалността. След сблъсъкът Максимус Слави продължи да настоява, че той е Слънцето и другите ще трябва да кръжат около него. Като древноримското - Или Слави, или нищо. Шегата настрана.


България плаща огромна цена заради егоцентризма и експлозивната смес от инат и неможене, които ИТН произвеждат. Така и не разбраха, че управлението е друг занаят и по-висока отговорност.


Слави бе обещал да отнеме короната на Борисов като кандидат на задкулисието, и той решавата тази задача, без изобщо да уважи надеждите, които стотици хиляди избиратели му възложиха. Нарцисцизмът му на практика го сертифицира като негоден за политика.


Действително отиваме на избори. Бягството му е опит за спасение от неминуемия провал.


Какво пък - избирателите му видяха на какво е способен - четири кандидат премиери, два кабинета и нула убедителност.


Добрата новина е, че партиите на протеста и ИТН показаха че са несъвместими величини.


Когато предупреждах, че лидерите и изявените фигури на протеста, които посещават студиото на 7/8 на практика ги легитимират като опозиционна медия, не ме чуха. Дано сега разберат тази обикновена истина.

 

Илиян Васиелев, Facebook

 

На тези герои, които бодро "внасят" и "изнасят" едно предложение за правителство за гласуване на пленарно заседание на Народното събрание, трябва да им е ясно, че това според конституцията не е право на най-голямата парламентарна група или групата, на чиито кандидат е възложен мандат за съставяне на правителство, а на президента на републиката.

 

Той предлага на Събранието кандидат за министър-председател, а ако той бъде избран, съответно се предлага и състав на Министерски съвет. Указът на президента вече е издаден и обнародван. Но да речем, че това са някакви досадни процедурни подробности за тези от нас, които вземат конституцията насериозно. Или поне за такива ги смятат изобретателите на нов смисъл и същност на полтиката от ИТН. Отвъд правната страна на нещата, слава Богу проектираното управление и правителство на шоуто на Слави няма да се състои. Ситуацията не е приятна, но реалностите са такива, каквито са. А не каквито ни се иска. Дали може да бъде съставено правителство с друг мандат, възложен в рамките на настоящата легислатура, личното ми мнение е, че това не е възможно. Би било пагубно за ангажираните в това/с това управление.

 

Оттам нататък, логично стои въпросът, как демократичният, прогресивен и проевропейски спектър от българското общество подхожда към следващите избори. Необходима е максимална консолидация и формиране на възможно най-широко обединение около няколко ясни и ключови мерки за реална промяна в България. Необходимо е също ясно, точно и разбрано да си кажем: политическото шоу на Слави няма и не може да има общо с каузата на промяната и утвърждаването на България като нормална европейска демокрация. Независимо дали са отровен двойник, поредните бай ганьовци, които искат за някоя и друга година Солунската митница или просто функционално-неграмотни, изначално неспособни хора в полтиката, тези хора нямат нищо общо с развитието на България като европейска демокрация. И всяка илюзия в това отношение след последните седмици и последните дни, не е акт на рационален политически разсъдък и адекватно отношение към действителността.

 

Христо Христев, Facebook

 

слави трифонов отново се накара на публиката – както винаги намръщен и гледащ лошо. Нарече Демократична България „предатели“ и че са управлявали с герб и пусна гнусната лъжа, че не изключва ДБ все пак да съставят кабинет, заедно с мутрите от герб. Колко жалка карикатура, седяща в телевизора и караща се от него – точно копие на бойко борисов. Карикатура с прозрачни намерения, за тези, които имат очи да видят. Не спря да заплашва, не спря да вменява вина, че ДБ са виновни, че няма да има кабинет. Обявяването му, че итн щяла да подкрепи Радев за президент е очаквано и не е свързано само с това, че Радев в момента се възприема като борец с политическото статукво на герб. Причините за този ход са много по-дълбоки и гео-политически прозрачни. Остава да разберем дали Радев ще се еманципира от това кремълското лоби и от столетницата. Бих искала това да е истина, но съм скептична. Идват много трудни битки.

 

Татяна Кристи, Facebook

 

Христо Иванов, защо не даваш на Слави да му гласуват кабинета, а?

 

Весислава Танчева, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 22284 |09.08.2021 Facebook гръмна от възмущение: Черен Петър или Петър Илиев? . 33| 3731 |09.05.2021 Борисов във Facebook: Политици с власт могат да доведат обществата както към възход, така и към трагедии . 20| 4661 |29.04.2021 Тома Биков за Facebook и Борисов: Какво има толкова? . 68| 17684 |18.04.2021 Facebook изригна срещу Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads