Реклама / Ads
37| 7865 |19.08.2020 НОВИНИ

Фандъкова с опити за манипулация - изкриви исканията на младите на протеста

.
Йорданка Фандъкова Източник: БГНЕС
Кметът на София Йорданка Фандъкова си позволи да изкриви исканията на младите хора, които са най-активната част от протеста срещу управлението на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.
 

Тя заяви пред журналисти: “На улицата са много млади хора, които искат промяна, искат върховенство на закона, справедливост, ред”. Хубава би било Фандъкова да се появи поне на един протест, за да види с очите си и да чуе с ушите си, че всички хора там на първо място искат ОСТАВКАТА на премиера и нейния любим партиен лидер Бойко Борисов. С признанието си, че младите настояват за върховенство на закона, кметът индиректно потвърждава, че такова “животно” липсва в България. 






„Надявам се организаторите да осъзнаят, че в интерес на протеста е неговото мирно провеждане”, продължава с манипулацията Фандъкова. Това внушение цели да настрои обществото срещу недоволните от управлението хора. Протестиращите доказаха за 42 дни, че протестите протичат мирно и без инциденти, дори когато на място няма полиция. Случаят на кръстовището пред Румънското посолство е единственият, при който имаше напрежение и нямаше “кьораво” ченге.  Странно е как Фандъкова избирателно пропусна да спомене момента, когато протестиращи застанаха като жив щит пред полицаите оградили Министерски съвет, за да ги предпазят от провокатори. Явно кметицата помни само това, което е изгодно на нея и шефа й.

 

Думичка не каза и за провокаторите, изпратени на Орлов мост, коитот в последствие се оказаха фенове на ГЕРБ, които и преди са имали обществени прояви в защита на партията. 


Прави впечатление, че с изказването си градоначалникът на София пробва да постави разделителна линия в редиците на протеситращите, като обяснява, че организаторите на протеста не спазват закона, а младите пък искали точно това. Фандъкова не посочва кого смята за организатор и кого за нарушител.  “Това не може да бъде представителството на тези прекрасни млади хора, които очакват тази промяна”, допълва невинно тя с традиционния си тон на детска учителка.  

 

И за капак Йорданка Фандъкова пророкува, че протестите ще приключат до 15 септември. Така  тя вероятно намеква, че ще бъдат предприети мерки срещу блокадите, изградени на три възлови кръстовища в столицата. Този вариант отдавна е обсъден и се има предвид от хората, които денонощно са при палатките на блокадите. Добре е кметицата да знае, че тези хора очакват да им се случат най-лошите възможни неща и това не ги плаши.






Забележете как кмет може да се прави и на ощипана мома - попитана дали подкрепя това полицията да не охранява протестите, докато не бъдат заявени в общината, Фандъкова невинно обяснява, че "не коментира стратегии и тактики на полицията".

 

Един съвет към г-жа  Фандъкова - нека да попита екипа си от скъпо платени юристи какво означава "гражданско неподчинение" и кога обществото се вижда принудено да отговори с това на управляващите. Тезите на кметицата за младите протестиращи, които днес се опита да пробута, са поредната Пунта Мара.

 

Нека припомним, че по време на скандалния избор на Иван Гешев за главен прокурор софийска община допусна "контра протест" под прозорците на Висшия съдебен съвет, заявен от търговското дружество, собственик на медия. Това противоречи на закона и начина за обявяване на граждански протести. Но за това Фандъкова мълчи като двойкаджийка на изпит.

 

Фрог Нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6739 |11.08.2020 Калоян Паргов: Госпожо Фандъкова, не може да минете инкогнито през бурята, която бушува в София повече от месец . 49| 5647 |08.08.2020 Йорданка Фандъкова: Различията, които имаме, не се охраняват с барикади . 4| 6794 |06.08.2020 „Дунарит” поиска разследване от прокуратурата и МИ на опитите за овладяване на дружестото . 32| 9224 |28.07.2020 Димитър Стоянов: Всички сили са впрегнати в опити за орезиляване на президента Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads