Реклама / Ads
20| 4741 |22.06.2024 НОВИНИ

Фараж: "Западът провокира Путин за войната в Украйна". Разбирате ли сега сащо същият искаше Брекзит?

.
Найджъл Фараж
Найджъл Фараж - един от основните антиевропейски говорители преди Великобритания да реши да излезе от Европейския съюз и яростен защитник на Брекзит, заяви, че "Западът е провокирал Путин за войната в Украйна". Съвсем разбираемо, изказването породи вълна от гневни реакции на политици във Великобритания. Породи и риторичния въпрос - разбирате ли сега защо му беше на Фараж Великобритания за излезе от ЕС? И виждате ли докъде стига руската пропаганда?
 

Тази сутрин и премиерът Риши Сунак осъди твърдението като напълно погрешно и "наливащо вода в мелницата на Владимир Путин".





В интервю за Би Би Си снощи Найджъл Фаражзаяви:

 

"Ние провокирахме тази война" и отстоя заявеното по-рано от него, че "всичко е последствие от разширяването на ЕС и НАТО на изток". 

 

Още снощи министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли реагира като заяви, че "Фараж просто повтаря подлото оправдение на Путин за бруталната инвазия в Украйна".

 

Министърът на отбраната в сянка Джон Хийли каза, че "това са позорни коментари, които разкриват истинското лице на Найджъл Фараж: апологет на Путин, на когото никога не трябва да се вярва за сигурността на британската нация". Той допълни, че Фараж е показал, че "предпочита да ближе ботушите на Путин". 

 

Представители на целия политически спектър заявиха, че са шокирани да чуят подобни коментари от британски политик. 





Днес премиерът Риши Сунак присъедини своя глас към критиките.Той осъди казаното от Фараж като напълно погрешно и помагащо на агресията на Путин. 

 

Сунак допълни, че Путин е човек, който борави с нервнопаралитични вещества по улиците на Великобритания, който сключва сделки със страни като Северна Корея. Според Сунак подобни думи са опасни за сигурността на страната, за сигурността на британските съюзници, които разчитат на Обединеното кралство и могат само да окуражат Путин още повече.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3888 |22.06.2024 Новите ЖП вагони като небесно чудо. А по Искърското дефиле: жега, мръсотия, влакове от 1971 г., при това - за повече пари . 6| 11291 |22.06.2024 Андрей Янкулов, АКФ: Обвинението на прокуратурата срещу Пепи Еврото е абсурдно . 3| 2407 |22.06.2024 Пак масирана руска атака с ракети и дронове срещу Украйна, има щети по енергийни обекти . 3| 9120 |22.06.2024 България ще иска от Еврокомисията извънреден конвергентен доклад за еврозоната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads