Реклама / Ads
0| 4193 |11.10.2019 НОВИНИ

Фенове на „Левски” отново подкрепят дете в нужда

.
За поредна година фен клубът на „Левски”-София „Синя Зона” Б18 организира благотворителна кампания в подкрепа на страдащо дете. Към момента се събират артикули, които ще бъдат част от превърналия се в традиционен коледен благотворителен търг, средствата от който ще бъдат предоставени за благородната кауза.
 

Символичния старт на предвидените прояви ще бъде даден по време на Софийския маратон, който ще се състои на 13 ноември. Тази година каузата на групата е свързана с малката Йордана на 1 годинка и 9 месеца, родена с изключително рядката диагноза Проксимален бедрен дефицит (Congenital Femoral Deficiency). Изразява се с деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което, едното й краче е по-късо от другото с 5 см.

 

Дани не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата. 

 

Въпреки сериозната диагноза световноизвестният капацитет по детска ортопедия д-р Дрор Пейли от института „Сейнт Мери” в щата Флорида се съгласи да проведе лечението и дава гаранция, че с няколко операции направени там, тя ще може да ходи.

 

Сумата, необходима за спасителната операция, е 184 744 щатски долара. Впоследствие ще се наложи втора хирургическа намеса за удължаване на стойност 176 498 щатски долара.

 

През миналата година фен клубът успя да събере над 40 000 лева за две деца, болни от детска церебрална парализа. 

 

Зад тазгодишната кампания отново застават хора, фирми и сдружения. Каузата е официално подкрепена и от Професионален футболен клуб „Левски”-София, както и от националната състезателка по лека атлетика Инна Ефтимова, от главния редактор на уеб сайта BOEC.BG Десислава Джерманска, певицата Ваня Стоянова-Ванеса, Ралица Енева - основател и прецедател на фондация СМА България и член на УС на фондация Хелп Карма, модна агенция Elementi agency и много други популярни личности. 

 

Това са начините, по които може да се помогне на Йордана: 

Дарителска сметка в лева: Обединена Българска Банка IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40 BIC: UBBSBGSF Титуляр: Йордана Слави Йорданова DMS YORDANA на номер: 17777 

Paypal account: - PayPal: kristtinas92@gmail.com.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6221 |07.10.2019 Англичаните към феновете преди мача в България: Не бъдете идиоти! . 3| 4900 |04.10.2019 Евгений Дайнов: Гърмят по БХК, утре отново ще са съдиите, адвокатите и журналистите . 1| 3575 |30.09.2019 Сърбия отново изкачи волейболния връх в Европа . 16| 6639 |25.09.2019 Здравеняци в черни дрехи отново се появиха на протеста срещу Иван Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads