Реклама / Ads
0| 4355 |16.09.2015 НОВИНИ

Филип Попов: ЦИК се поставя над законодателя

.
Филип Попов
„БСП подаде жалба във ВАС, защото решението на ЦИК нарушава закона. Изборният кодекс е императивен и еднозначен и там ясно пише, че за местни избори номерата на партиите се теглят от общинските избирателни комисии”. Това каза народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов.
 

По думите му,  ако се претендира, че България е правова и демократична европейска държава, тогава не може ЦИК да излиза от своята компетентност и да се поставя над законодателя. Той добави, че не са нарушени само правата на някои местни партии, коалиции и инициативни комитети, но и основни принципи на държавността. Попов беше категоричен, че без значение дали един закон е лош или добър, неспазването му деградира държавността. „Ако се тръгне с нарушаването на закона се предопределят и резултатите от изборния процес и те ще са противозаконни”, заяви още социалистът. Народният представител каза още, че органите, които са призвани да спазват реда в държавата излизат извън рамките на своята дейност и се изживяват като законодателен орган и това разбива цялата философия за държавността.

 

 „Поставянето на билборди на проф. Мирчев в София е публично оповестяване на нашия кандидат, но не е призив той да бъде подкрепен и тук няма нарушение на закона”, заяви народният представител на въпрос дали това не е предизборна агитация.  Попов добави, че кандидатът на левицата е застанал пред хората със своите авторитет и идеи и зад него стои БСП.  „Това се отнася и за останалите кандидати, ако в София е Михаил Мирчев, в другите градове е някой друг”, каза още той. По думите му, проф. Мирчев е алтернатива на дясното управление на София. „Всички виждаме докъде е доведена столицата. Центърът е излъскан- крайните квартали тънат в мизерия, общината има голяма задлъжнялост, а общинският съвет на практика се е саморазпуснал, защото не се е събирал от три месеца”, завърши социалистът.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4881 |15.09.2015 Президентът номинира Филип Димитров за конституционен съдия . 12| 5523 |14.09.2015 Бъчварова: Не поставяме условия за 120-те хил. бежанци и квотите . 2| 5593 |25.08.2015 Взривът на газопровода в Турция поставя под въпрос сигурността на доставките ни . 6| 5163 |13.08.2015 Баба от Лесидрен: Филип е част от компанията на децата, не е било гонка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads