Реклама / Ads
12| 83414 |10.01.2022 ЪNDERGROUND

Фирми, свързани с ДПС и знакови лица на партията „изплуват“ при акцията на МВР в община Поморие

.
Камен Костадинов
Фирми, свързани с ДПС „изплуваха“ при акцията на МВР, стартирала изненадващо тази сутрин в община Поморие. Припомняме, че кмет на града е Иван Алексиев от ГЕРБ. Според източници на Фрог от въпросната община става дума за съмнителни обществени поръчки, свързани с реконструкция и модернизация на рибарското пристанище.
 

Първата обществена поръчка е от 2015 година на стойност малко над 11 млн. лева с ДДС. Любопитното е, че тя се печели от дружество „Асара“, в което участва небезизвестната фирма, свързана с ДПС и управлението на Бойко Борисов „Водстрой 98“ АД. Собственици на дружеството сега са "Хидрострой"  и техните представители -   Велико Желев, Николай Пашов и Живко Недев.

 

Друга фирма, част от дружеството „Асара“, е „Булдони“ ООД със собственици Емил Гоцев и Иван Николов, сочат официалните регистри. Оказва се, че още една фирма влиза в  „Асара“ и това е „Билдинг комфорт“ ЕООД с управител Иван Епихов. Има подозрения, че зад фирмата стои бившия депутат от ДПС и знакова фигура на партията Камен Костадинов. Любопитното е, че съпругата на Костадинов – Венета и Епихов фигурират в управителното тяло на друго дружество – „Инвесто 7“, показват още информационните масиви, които разгледа Фрог.

 

Оказва се, че срокът за реконструкцията е бил удължен с 6 месеца и той приключва в края на 2015 година. Половин година по-късно, в средата на 2016 година кметът Иван Алексиев иска от общинския съвет да се отпуснат на „Асара“ още 3 милиона лева, като по-късно тези пари са изплатени. Така сумата за реконструкцията на пристанището набъбва на близо 15 милиона лева. Нещата, обаче не приключват до тук.

 

През февруари 2019 година община Поморие открива нова обществена поръчка, отново за модернизация на същия обект – рибарското пристанище. Обявената сума е за малко над 5 млн. лева с ДДС, обясниха източниците ни от Поморие. По ирония на съдбата пак печелят две от фирмите в познатото ни вече  дружеството „Асара“. Това са „Булдони“ и „Билдинг комфорт“. Те са изпълнявали също така строителния и авторски надзор и за двете обществени поръчки.

 

В момента се проверява дали при двете обществени поръчки не са били извършвани едни и същи монтажни дейности, както и дали за една и съща работа не е платено два пъти. Особено внимание ще бъде насочено към включени допълнителни водолазни услуги, за които общината е броила половин милион лева. Тепърва ще се нищи дали изобщо някой човек се е гмуркал, така както е било описано по документи.

 

По случая вече има разпитани двама свидетели пред съдия.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 14186 |22.10.2020 Пловдивчани надигат вой за корупция и схеми, свързани с кмета на район ”Северен” . 5| 11946 |14.02.2020 Петър Славов: Прокуратурата да провери дали знакови лица от прехода са замесени във фалита на КТБ . 10| 13772 |26.04.2010 Р. Петков разказва вицове, знаковите убийства неразкрити

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads