Реклама / Ads
2| 3038 |14.10.2021 НОВИНИ

На фона на енергийна криза: ”Булгаргаз” плаши столичната ”Топлофикация” със спиране на кранчето. Топлото дължи близо 140 милиона

.
На фона на енергийна криза “Булгаргаз” и “Топлофикация” са се хванали за гушите. Причината - столичното парно дължи пари и поради тази причина към дружеството са отправени заплахи за принудително прекратяване на договора за доставки. Сиреч - спиране на кранчето. ”Топлофикация София” дължи на ”Булгаргаз” 130 милиона и 700 хиляди лева, обясниха за ФрогНюз от ”Булгаргаз”. Всички задължения са просрочени. Общината обаче уверява - отоплителният сезон в София ще бъде осигурен, независимо от конфликта.
 

За предупредителното писмо до “Топлофикация София” ЕАД съобщи тази сутрин столичния кмет Йорданка Фандъкова. “Булгаргаз” настояват за общо решение с Българския енергиен холдинг и държавата. 

 

По думите на столичния кмет трябва да бъде подготвен пакет от възможни решения, така че тези дисбаланси да не се отразят на гражданите. Проведена е среща с министрите на финансите и икономиката.

 

Фандъкова допълни, че вчера "Топлофикация София" е получила писмо от "Булгаргаз", с което компанията уведомява клиентите си, че отчита значително увеличение на заявките за доставка на газ спрямо предварително заявеното. По тази причина газовото дружество подчертава, че количества над договореното ще бъдат доставени само при възможност и след изрично одобрение.

 

Фандъкова обясни, че засега не е ясно на какво се дължи това искане за ограничаване на потреблението. Предвид по-ранното започване на отоплителния сезон това по нейни думи също е въпрос, който трябва да бъде обсъден, така че да се гарантира доставката на нужните количества към столицата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3353 |14.10.2021 Альоша Даков: Настояваме за реални мерки за подобряване на енергийната ефективност . 4| 3334 |14.10.2021 Борислав Гуцанов: БСП предлага създаването на фонд ”Енергийна сигурност” в помощ на домакинствата и предприятията . 1| 2937 |06.10.2021 Станишев призова за единен европейски отговор на енергийната криза на среща на левите премиери в Словения . 0| 3339 |28.09.2021 Станислав Младенов: Мерките на кабинета ”Янев” за преодоляване на енергийната криза са добро, но временно решение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads