Реклама / Ads
40| 7673 |07.09.2020 НОВИНИ

Фотограф: Г-н полицай, колко невинни хора преби и задържа?

.
Източник: Владислав Филипов
До господата в униформи: Когато бяхме малки, мечтата на всяко второ дете беше да стане полицай. Вероятно и твоята мечта е била такава. Казваха ни, че работата на полицията е да пази добрите и да арестува лошите. Покрай протестите разбрах че повечето хора явно сме били лъгани,
 

Сега над 25г. по-късно от вас разбрахме, че работата ви НЕ Е да пазите хората, да хващате престъпниците, а да пазите институциите... сгради, които през по-голямата част от времето са празни. Това ли те вдъхнови едно време, да станеш полицай!?
Всички ние знаем...и ти знаеш също, че това е ЛЪЖА, Изкуствено създадена мантра на която се позовавате за да оправдаете незаконните действия и злоупотребата с власт.
Г-н полицай, когато се прибереш от работа вечер след протестите, чувстваш ли се герой, който си е свършил добре работата?


Колко престъпника залови днес и колко невинни хора преби и задържа?
Когато децата ти те попитат ''залови ли лошите'', обясни ли им, че ти мачкаш само невинните, защото лошите са онези, които ти дават заповедите!?
Г-н полицай, когато галиш и прегръщаш детето си след предният полицейски произвол, който си упражнил в изминалите часове, с измитите от кръв ръце, даваш ли си сметка, че това дете след няколко години ще е гражданин с позиция и ще е на площада със същите искания като нашите, да живее в нормална държава!?


Държава в която законите ще са за да се спазват, а не да се погазват!
Дали би защитавал полицията, когато детето ти бъде, проснато на земята по очи, настъпено с коляно в главата, получава ритници в хълбока, докато му заключват ръцете зад гърба!?
Г-н полицай, съвсем забрави, че парите с които си храниш семейството, ти ги плащат онези, които пръскаш със лютив спрей и риташ с кубинките на площада, а не онези, които ти дават разпорежданията!


Г-н полицай, не забравяй, че когато си без униформа си гражданин, като всички нас и се сблъскваш със същите проблеми, като нашите.
Г-н полицай, не забравяй, че за онези, които са ти дали нареждане да биеш невинни хора, ти не си герой...ти си онзи, който те са пожертвали в опит да запазят властта си.
Г-н полицай, когато застанеш пред огледалото виждаш ли онзи човек, който мечтаеше да бъдеш като дете.. защото, когато ние погледнем към теб, не виждаме онзи полицай, който буди уважение, а който поражда неприязън!

 

Фотографът Владислав Филипов, Фейсбук




До господата в униформи: Когато бяхме малки, мечтата на всяко второ дете беше да стане полицай. Вероятно и твоята...

Публикувахте от Vladislav Filipov в Понеделник, 7 септември 2020 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 27711 |03.09.2020 Няколко въпроса към симпатизантите на ГЕРБ: За вас приемливо ли е премиерът да обикаля по цял ден с джипка като Фидел Кастро? . 13| 4996 |03.09.2020 Георги Свиленски към властта: Не казахте колко са доведените от ГЕРБ провокатори на протеста . 7| 7808 |27.08.2020 Полина Паунова: Колко милиона лични причини могат да се намерят? . 9| 4706 |18.08.2020 ЦИК още не знае колко ще ни струва машинното гласуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads