Реклама / Ads
1| 6022 |15.09.2016 НОВИНИ

Фрогоко: ”За зелен Младост” събра хиляди подписи за нула време

.
Инициативният комитет ”За зелен Младост”, който събира подписи против застрояването на зелени площи, междублокови пространства, паркове и детски площадки в район Младост, започна с летящ старт. Само за няколко часа са събрани над 1000 подписа на жители в района. С това темпо до празника на София подписите ще минат 15 000.
 
На 17-ти септември, събота, в Деня на София подписи ще се събират в парка пред сградата на Община Младост.

"Подкрепих протеста на жителите на столичния квартал "Младост" срещу презастрояването на комплекса и унищожаването на зелените площи. Хората имат пълното право да протестират, защото става въпрос за правото на нормален живот и среда, в която децата ни спокойно да играят и растат. Изпратих препоръка до столичния кмет и председателя на СОС да проучат възможността и да предприемат необходимите действия за промяна в общия устройствен план и на конкретните устройствени планове на жилищния комплекс "Младост". Категорично заставам и зад идеята и се надявам тя да се реализира - общинският съвет да промени наредбата за обществените обсъждания на подобни промени в устройствените планове. Очевидно е, че те сега се провеждат формално или въобще не се провеждат, отчитат се само на хартия. Подкрепям и инициативата за местен референдум, която стартира. Абсолютно съм убедена, че гражданите имат право и трябва да участват при вземането на решения като тези - дали да се застрои кварталната градинка или не." Това каза омбудсманът Мая Манолова, подкрепяйко столичани от Младост.

Всичко започна с поредица от протести срещу застрояване на детска площадка в „Младост 1”. Оттогава лавинообразно започнаха да се появяват нови скандални строителства.   Притеснени са и хората в „Младост 2” от започнал вече строеж отново в детска площадка. Протестите продължиха срещу намерения за строителство и в „Младост 4”.

„Разглеждаме всеки един казус по отделно, за мен това е много важно, а ако се установят някакви нарушения трябва да могат да се прекратяват тези дейности, ако не – да се търсят други варианти”, коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Затова и жителите на „Младост” инициират местен референдум. Те искат да се преразгледа подробния устройствен план на квартала, а докато това се случи – да се забрани строителството в „Младост.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4928 |15.09.2016 ФРОГОКО: Софийска община - ковачница на президенти! . 3| 3864 |13.09.2016 „Зелените“ и „Глас народен“ също влизат в битката за „Дондуков“ 2 . 2| 8053 |13.09.2016 ФРОГОКО: НЗОК крие откъде са парите за реклама на пръстовите отпечатъци . 0| 4203 |11.09.2016 Жители на „Младост“ искат референдум срещу застрояването на детски и зелени площи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads