Реклама / Ads
7| 2590 |30.11.2023 НОВИНИ

Габриел и Блинкен напуснаха Скопие заради Лавров

.
Източник: БГНЕС
Българският вицепремиер и министър на външните работи Мария Габриел си тръгна от Скопие снощи, за да не присъства на днешното заседание на ОССЕ, на което е и руският външен министър Сергей Лавров.
 

Освен Габриел в македонската столица не е и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен.

 

Днес стана ясно, че въпреки че България  позволи самолетът на Сергей Лавров да прелети над страната за срещата на ОССЕ в Скопие, той е заобиколил, тъй като не е имало разрешение в него да пътува и говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

 

Самолетът е пътувал повече от 5 часа, тъй като не е прелетял над България, а през Турция и Гърция.

 

Причината е, че на борда на самолета на руския първи дипломат е била Мария Захарова – говорител на външното министерство на Русия, която е санкционирана от ЕС заради руската военна агресия срещу Украйна.

 

"Злобната глупост на русофобите стигна дотам, че за първи път в нашата история официални власти забраняват в небето да се намира не самолет, а човек в самолета - така пишеше в официалната нота на българското Вънщно министерство: самолетът може да прелети над България, но Мария Захарова не може да лети", написа тя в социалната мрежа "Телеграм".

 

Захарова периодично прави провокативни коментари към България, като не пропусна да демонстрира отношението си и сега.

 
"Помислиха ли българските чиновници за това, че спрямо хиляди натовски деятели, които се намират в нашите огледални забранителни списъци, могат да бъдат предприети подобни мерки в отговор? И помислиха ли за създаването на опасен световен прецедент? Мисля, че не. Кой даде правото на неграмотни чиновници в София да позорят българския народ?", посочи Захарова. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2591 |30.11.2023 Диcциплинapни пpoизвoдcтвa cpeщy вoeнни мaгиcтpaти зapaди пoдcлyшвaне на пpeзидeнтa . 0| 5637 |02.12.2023 Art RADAR - бързо, лесно и културно. Какво ни очаква през декември? . 4| 2725 |30.11.2023 След кончината на Кисинджър: Как реагираха политиците? . 8| 5400 |30.11.2023 След оттеглянето на Борис Бонев, Столичният общински съвет пак не избра председател /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads