Реклама / Ads
2| 2545 |05.06.2023 НОВИНИ

Гълъб Донев отчита дейността на служебния кабинет през последните три месеца

.
Източник: БГНЕС
Служебният премиер Гълъб Донев ще отчете дейността на кабинета си за периода 3-ти февруари – 5-и юни, час преди номинираният за премиер академик Николай Денков да връчи изпълнен мандат на президента Румен Радев.
 

Поради поредицата от вотове кабинетът "Донев" управлява страната от август миналата година в две служебни правителства, като при второто направи промяна единствено на министъра на културата.

 

Основната функция на всяко служебно правителство е да организира парламентарния вот, но заради продължителността на ситуацията без редовен кабинет правителството на Гълъб Донев се наложи да решава бюджетните въпроси. След като в края на миналата година самият Донев се пошегува, че прави бюджет "перо по перо", страната ни влезе в 2023 г. в условията на удължителен закон на бюджета от 2022 г..

 

Въпреки заявката, че настоява за дефицит от три процента, правителството "Донев" реши:

 

"В Народното събрание да бъде внесен Закон за държавния бюджет за 2023 г., разработен на база действащо законодателство. Предложеният бюджет 2023 г. е с дефицит от 6,4% от брутния вътрешен продукт, който в номинално изражение представлява почти 12 млрд. лева".

 

Водещата комисия в парламента така и не започна работа по текстовете, което принуди служебният кабинет да предложи ново удължаване на миналогодишния бюджет. Иначе – това е вторият път, когато Гълъб Донев организира отчитане на работата на служебното правителство. При първия отчет той заяви:

 

"Отчетът ще бъде доста наситен с факти, с резултати, които показват и най-добре могат да обрисуват дейността на служебното правителство през тези почти шест месеца".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2795 |04.06.2023 ДПС ще вземе решение как ще гласува за кабинета „Денков” след отчитането на втория мандат пред президента . 4| 2677 |04.06.2023 Гълъб Донев свиква извънредно заседание на МС утре, ще представи отчет за работата на служебния кабинет . 5| 2794 |02.06.2023 Гълъб Донев: Живеем в кресливо време, в което трудно различаваме истината от лъжите . 2| 2902 |31.05.2023 Гълъб Донев притеснен: Финансовата сметка на държавата не може да стои повече в изчакване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads