Реклама / Ads
6| 10966 |15.01.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Д-р Гълъбова: В бг-семейството има оглушително мълчание, шири се безнаказаност

.
Д-р Цветеслава Гълъбова
Хората има проблеми в общуването. Отказват да мислят, а телефонните измамници използват психологически похвати. Това заяви д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавна психиатрична болница ”Св. Иван Рилски”, пред БНТ.
 

Според доц. д-р Румен Бостанджиев, когато спрем да осмисляме какво се случва в главата ни и се отдадем на емоциите се случват подобни истории.

 

Попитана за убийството в Галиче, Гълъбова заяви, че между случаите във Варна и Галиче има обща връзка и тя е изключително примитивна. "Българите не се интересуваме за нищо друго, освен затова, което се случва в семейството ни. Когато има проблеми в семейството, то искаме да ги махнем. Виждам го ежедневно в работа си с психичноболните. И хората от Галиче искат да решат така проблема - като махнат семейството на Аксел", каза още тя.

 

"Ние не осъзнаваме,че сме клетки на един общ организъм. Когато човек не може да управлява собствените си емоции, той се свързва с другите хора като по начин, който води до смърт и болка. Трябва да научим децата си на изкуството на любовта. Единственият начин да се свързваме и да оцеляване е през любовта и когато това не се случва - има смърт", заяви Бостанджиев.

 

По думите на Гълъбова случаите в Сотиря и Галиче са свързани и това са тежки системни проблеми. "Къде са институциите? Щом сме част от обществото, трябва да свикнем, че има правила. Чувството за безнаказаност го има и то се шири и тези неща, идват от хора, които са във фокуса на общественото внимание", каза тя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 13065 |09.01.2020 Цветеслава Гълъбова: Политици газят като да са у дома си Божийте закони . 1| 5360 |01.11.2019 Д-р Гълъбова: Служители на столична община допускат пациенти да загубят имотите си . 17| 22069 |26.04.2017 Д-р Гълъбова: Охраната на хрантутниците политици е по-голям приоритет от здравето на хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads