Реклама / Ads
13| 15154 |01.08.2021 НОВИНИ

Гарелов: Борисов трябва да осъзнае, че времето му си е отишло

.
Бойко Борисов трябва да осъзнае, че неговото време си е отишло. И от тези, които се наместват там и още не са си разделили властта, по-перспективно според мен е технократското крило, което се олицетворява от Томислав Дончев. Даниел Митов е млад, но тръгва по партийната линия и това е губещо. ГЕРБ трябва дбре да си направят сметката.
 

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия журналистът Иван Гарелов.

 

“ГЕРБ трябва да си дадат добре сметката каква партия ще станат в опозиция и дали ще се укрепят и какво ще остане от тях. ДПС правят подобни ходове като тези при правителството на Орешарски. Очакват втори такъв вариант - хем да са отстрани, но да действат вътре и да оказват натиск. За тях настъпва втора такава ера. “Демократична България” има интерес да се стреми към избори и да бъде взискателна. Нейните мотиви са разбираеми. БСП направи интересна крива. Те се държат на повърхността. Станаха единствените, които са приемливи. Добре е за тях засега”, анализира още Гарелов.

 

Той посочи като “най-естествено” управление, в което участват ИТН и левицата.

 

Журналистът обясни поведението на ИТН с липсата на опит и неочакваните резултати от изборите през април.

 

“Това, което се случи в България, беше под непосредственото въздействие на Румен Радев и неговата обществена роля. Без да е играл на задкулисие, той излезе с юмрук напред и даваше посока и кураж на протестното движение, нека не отричаме това. Дори с примера на служебния кабинет, начина му на действие, подбора на хората, той даде един модел. По открит начин е фигурата, която влияе най-силно върху развитието на България. Поставя се в момента на изпитание цялата конструкция, поставя на изпитание и самия него при втория тур на изборите. Ако се разкъсат, на каква подкрепа ще разчита от тях? Всеки от тях ще иска да се доказва. Иска да се предпази най-много от това изборите да са 2в1. Всички партийни лидери до един ще бъдат кандидати за президентския пост, за да се лансират повече”, коментира още Гарелов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6365 |31.07.2021 Борисов: Към номинацията на ИТН имам само една забележка - трябваше да бъде Слави Трифонов . 26| 5709 |30.07.2021 Министърът на прицел Асен Василев: Думата ”крадец” е тежка и г-н Тошко Йорданов трябва да ми се извини. . 5| 4284 |30.07.2021 Проф. Галунов: Много по-рано трябваше да е ясно името на премиера . 8| 3931 |30.07.2021 Мира Радева: Арогантността и тропането по масата на ИТН може да върне Борисов на бял кон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads