Реклама / Ads
29| 5137 |29.09.2014 НОВИНИ

Гечев контра на Плевнелиев: Бюджетът не е сбъркан нарочно

.
Румен Гечев
Бюджетът не е сбъркан нарочно, както твърди президентът. Прогнозите на ГЕРБ в нито един бюджет не са се сбъдвали. Това заяви в сутрешния блок на ТВ7 Румен Гечев от БСП.
 
Абсурдно е едно служебно правителство да преувеличава приходите. Тези приходи се изпълняват успешно, с изключение на Агенция „Митници", при които има леко забавяне. Прогнозите на повечето правителства не се сбъдват, тъй като има процеси, които трудно могат да бъдат прогнозирани и контролирани, обясни Гечев.

Той изказа съпричастност към вложителите в КТБ, които имат основание да протестират, тъй като БНБ е закъсняла с решението.

„Твърде дълго се проточи тази сага. Нова информация няма, нови оценки по активите и пасивите няма. Банката е в такова състояние, тъй като е имала проблеми при кредитораздаването, но политическа атака има със сигурност. Тази атака идва от хора, които искат да разделят баницата. Това преразпределение на баницата обаче е за сметка на българския народ. Решението трябва да се търси в банковата система, без да се ангажират ресурсите на българския данъкоплатец. Президентството незнайно защо отказва демократичното право да се разсекретят протоколите от разговорите там, на които се тропаше по масата и се настояваше ДПС, ГЕРБ и президентът да актуализират бюджета и да се използва питата на народа за нечии интереси", коментира той ситуацията около КТБ.

"Целта била набързо да се свали кабинетът "Орешарски" и да се сформира нов в коалиция на ГЕРБ и ДПС. Предложението за банкова ваканция официално дойде от управата БНБ, но явно идеята е на други хора", допълни Гечев.

„Би било нелогично и наивно да вярваме, че БНБ би предложила нещо, ако преди това не го е коментирала с някого и не е била подкрепена от някого. Няма напълно независима централна банка в света", подчерта той.

Според него ГЕРБ и ДПС играят в тандем, по отношение на тази тема, което било очевидно.

„Държавата е длъжна по закон да изплати средствата. Най-лесното е да се вземе държавен дълг, но има други резерви. Може да се променят задължителни резерви, да се намалят те и да се осигурят средствата за тази операция", каза още Гечев.

„Затварянето на банките беше на косъм. Имаше натиск за приемането на специален закон. Този зловещ сценарий обаче не се получи заради това, че председателят на парламента бе от БСП. Михаил Миков отказа свикването на извънредно заседание, на което да бъде приет този закон. Опасност за банковата система сега обаче няма", завърши Румен Гечев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5479 |28.09.2014 Плевнелиев: Бюджетът нарочно беше сбъркан . 39| 5675 |27.09.2014 Плевнелиев: Енергетиката ни може да стигне до фалит! . 2| 4709 |26.09.2014 Гечев: Плевнелиев спря закона за спиране на нелоялната конкуренция . 9| 4505 |18.09.2014 Плевнелиев: Партиите носят отговорност за свободни и честни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads