Реклама / Ads
12| 6235 |18.06.2020 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Борисов иска да контролира компроматната война и играе ролята на жертва

.
Ген. Атанас Атанасов Източник: БГНЕС
„Започна компроматната война преди парламентарните избори. Имам чувството, че Борисов иска до контролира тази игра и затова се опитва да играе ролята на жертва“. Това каза пред БНР ген. Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“, лидер на ДСБ.
 

„Всяко обругаване на министър-председателя създава лош имидж на българската държава пред нейните партньори. Искам да попитам Борисов защо не поиска разследване, международно независимо разследване, което да установи тези записи дали са действителни и прокуратурата да потърси кой злепоставя българската държава. Същото се отнася и за снимките в спалнята“, заяви той.


Според него е необходимо да се направят паралелни разследвания на казусите: „Ако това нещо се потулва през гръмки фрази на пресконференция, може да бъде разработена версията дали Борисов няма интерес от такъв тип скандали, които да го изкарват жертва. Това поведение е абсолютно несериозно – да излиза министър-председателят на пресконференция с цялото си правителство, с всичките си депутати, и да отправя такива обвинения… Целият този фон отстранява от публичността една камара корупционни скандали“.

 

„Започна компроматната война преди парламентарните избори. Имам чувството, че Борисов иска до контролира тази игра и затова се опитва да играе ролята на жертва“, допълни той.

 

„Прекроиха две изключително важни служби в МВР, за да създадат алтернативно УБО, защото Борисов се притеснява, че от НСО изтича информация към президента за неговия личен живот... Откъде накъде данъкоплатците ще плащаме толкова пари - 40 млн. лева на година ни струва НСО, сега още 40 млн. за прищевките на Борисов. Да обезличиш такива важни функции в МВР, каквито има Специалният отряд за борба с тероризма или Жандармерията, е злоупотреба със законодателна власт и доказателство, че Борисов си прави в българския парламент, каквото си иска“, коментира още Атанасов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 31488 |18.06.2020 Владо Береану пред Фрог: Снимките и записът показват същността на Борисов. Това руши държавността ни . 44| 20373 |18.06.2020 Снимките на спящия Борисов се превърнаха в световна новина . 11| 12363 |18.06.2020 Проф. Маринов: Борисов е наясно откъде идват ударите, но не може да каже публично . 27| 8426 |18.06.2020 Слави Трифонов: Борисов ме сочи като враг. Какво общо имам със снимки, на които ”Баце спинка”?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads