Реклама / Ads
16| 6633 |13.02.2014 НОВИНИ

Ген. Василев: Трябват информатори за справяне с престъпността

.
Ген. Васил Василев Източник: bTV
Малко повече се наблегна на пиара около акциите за борба с битовата престъпност. Жандармерията сама няма как да свърши работа, ако в плана на правителството не е разписано да се включат всички други държавни органи.
 

Това коментира ген. Васил Василев в „Лице в лице” по бТВ. Кметовете заедно с жандармерията трябва да отидат и да покажат нелегалните складове, хората от криминалния контингент, и всичко това трябва да е разписано. Дано случаят сега да е такъв, добави ген. Василев.

 

Необходимо е в хода на акцията да се намерят хора – информатори. Това е отделна оперативна работа. Навремето, преди 1989-та година, се използваше много тази практика.

 

„Самият министър Йочев каза, че е разбита цялата агентура, без нея няма да стане. Търсят се информатори, за тях си има изисквания. Същевременно всяка една мярка, която се предприема от полицията срещу битовата престъпност, трябва да се погледне от добрата страна", каза още той.

 За да бъде реализиран успешно един такъв проект, трябва да оценяваш адекватно каква е ситуацията, каза бившия вътрешен зам.-министър Румен Стоилов. Задължително условие според него е да знаеш какво искаш да постигнеш, като и с какъв екип да реализираш проекта си. Нужна е още политическа подкрепа, както и административна и обществена. Важен е и икономическия ресурс, с който се разполага.

 

Според него сега не бива да се пренебрегва престъпността в големите градове, за сметка на малките населени места.

Теорията трябва да прерасне в практика, присъедини се към тези твърдения ген. Василев. „Никой не ангажира гражданите в борбата с престъпността. Хората се затвориха в себе си, преди време кварталният ангажираше гражданите. Това не са комунистически методи, но трябва да има доверие на обществото към полицията", добави Василев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 7891 |08.02.2014 В. Василев: Българският народ не иска да го управляват турци . 11| 9187 |08.01.2014 Акад. Кирил Василев: Любомир Левчев лижеше подметките на Тато . 5| 5558 |18.12.2013 Ген. Василев: Ако има сигнал за терористичен акт, службите да го изчистят . 34| 4865 |18.11.2013 Плевнелиев: Трябват действия, за да преодолеем конфронтацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads